BMW CE 02

BMW CE 02

12 oktober 2023

BMW en het Indiase TVS Motor Company hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de G 310-serie instapmotorfietsen. Hoewel deze motoren in de Verenigde Staten en Europa als instapmodellen worden beschouwd, hebben ze in de Aziatische markt een andere status en worden ze gezien als machines voor mensen die willen upgraden. Deze samenwerking strekt zich nu uit tot het gebied van elektrische motorfietsen.

 

Laat me je voorstellen aan de BMW CE 02, een compacte, lage elektrische motorfiets die voornamelijk is ontworpen voor stedelijke mobiliteit. De ontwikkeling van deze nieuwe elektrische scooter is een gezamenlijke inspanning van BMW en TVS Motor Company en is onlangs begonnen met de productie in de fabriek van TVS bij Chennai, India. Hoewel deze nog niet beschikbaar is op de Indiase markt, is de initiële productie bedoeld voor export naar andere regio's waar het model is aangekondigd. In de Verenigde Staten wordt deze naar verwachting op de markt gebracht met een startende verkoopprijs van $7.599.

Vanuit technologisch oogpunt is de BMW CE 02 uitgerust met een elektrische motor die een maximaal vermogen levert van 11 kilowatt, wat ongeveer overeenkomt met 15 pk. Het genereert een respectabele 55 Newton-meter (44 pond-voet) koppel, wat waarschijnlijk een krachtiger gevoel zal bieden, dankzij de continue vermogensafgifte over het toerentalbereik. De CE 02 heeft een 2-kilowattuur batterijpakket, dat een geschatte actieradius van 56 mijl op één lading belooft. Wat betreft functies, het omvat meerdere rijmodi, LED-verlichting en een praktische USB-oplaadpoort voor onderweg. Bovendien beschikt de motor over sleutelloze ontsteking, een 3,5-inch full-color TFT-display, standaard ABS en een handige achteruitversnelling om het parkeren in krappe ruimtes te vergemakkelijken. De CE 02 rijdt op 14-inch wielen met voor- en achterbanden van respectievelijk 120/80 en 150/70. Het veersysteem bestaat uit omgekeerde voorvorken en een verstelbare monoschokdemper verbonden met een enkelzijdige achterbrug.

Bij de lancering wordt verwacht dat de CE 02 een reeks optionele accessoires zal aanbieden, zoals een comfortabel zadel, bagagesets en een windscherm. De prijs en beschikbaarheid voor de Indiase markt zijn nog niet officieel bevestigd, maar het wordt verwacht dat deze tegen 2024 in beperkte hoeveelheden zal worden geïntroduceerd. Gezien het feit dat deze in India wordt geproduceerd, is het waarschijnlijk aanzienlijk betaalbaarder dan de startprijs van $7.599 in de Verenigde Staten.