De BMW iX2: Een Elektrische Revolutie voor de X2 Serie

De BMW iX2: Een Elektrische Revolutie voor de X2 Serie

11 oktober 2023

De BMW iX2: Een Elektrische Revolutie voor de X2 Serie

In maart 2024 zal de nieuwe BMW X2 zijn intrede maken, vergezeld door een opwindend lid van de BMW-familie, de iX2. Terwijl de BMW X2 wordt aangeboden met zowel benzine- als dieselmotoren, inclusief het sportieve vlaggenschip M35i xDrive, wachten liefhebbers van hybride technologie op de aankondiging van plug-in hybride opties. Maar vrees niet, want de volgende generatie van de X2 komt met een elektrische variant, die logischerwijs de naam "BMW iX2" zal dragen.

De BMW X2 zal zijn commerciële debuut maken in maart 2024, tegelijkertijd met de introductie van de iX2. In eerste instantie zal de line-up alleen de BMW iX2 xDrive30 omvatten, maar gedurende de zomer zal het elektrische aanbod waarschijnlijk worden uitgebreid met de eDrive20.

 

Wat kunnen we verwachten van de BMW iX2 xDrive30e?

De elektrische aandrijflijn van de BMW iX2 lijkt sterk op die van de iX1 xDrive30e. Het systeem omvat twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 313 pk en een indrukwekkend maximumkoppel van 494 Nm. Dit krachtige aandrijfsysteem wordt gevoed door een accupakket met een capaciteit van 64,8 kWh. Het enige nadeel van deze batterijen is dat ze een beetje ten koste gaan van de laadruimte, met 525 liter beschikbare bagageruimte in vergelijking met de 560 liter van de conventionele BMW X2.

Prestaties en bereik zijn twee cruciale aspecten van elke elektrische auto, en de BMW iX2 xDrive30e stelt hier zeker niet teleur. Deze elektrische krachtpatser sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 5,6 seconden en bereikt een topsnelheid van 180 km/u. Dankzij een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,25 kan de elektrische X2 tussen de 417 en 449 kilometer afleggen op één enkele acculading.

BMW heeft tal van slimme technologieën geïntegreerd om het maximale uit de batterijen te halen. Denk aan functies zoals adaptieve remenergierecuperatie en de handige Max Range-functie.

De BMW iX2 belooft een opwindende toevoeging te worden aan de wereld van elektrische voertuigen, en de lancering in maart 2024 zal ongetwijfeld veel aandacht trekken. Of je nu een fan bent van de X2-reeks of gewoon op zoek bent naar een stijlvolle, elektrische rijervaring, de iX2 lijkt alles in huis te hebben om je te bekoren. Blijf op de hoogte, want deze elektrische SUV belooft de lat hoog te leggen in de wereld van elektrische mobiliteit.