Snellaadstations bij Quick Restaurants

Snellaadstations bij Quick Restaurants

26 juni 2024

Snellaadstations bij Quick Restaurants

In een innovatieve samenwerking tussen hamburgerketen Quick en Electra, een Europese expert in snellaadstations, zullen er in de komende twee jaar minstens 23 snellaadstations worden geopend bij Quick-restaurants. Deze snellaadstations hebben een capaciteit van 400 kW, geschikt voor de snelst ladende elektrische voertuigen (EV's).

Uitbreidingsplannen van Electra

Electra, actief in België sinds de zomer van 2022, streeft ernaar de grootste aanbieder van snellaadpunten te worden. Het bedrijf plant tegen 2025 250 locaties in België en Luxemburg te voorzien van snelladers. Dit ambitieuze plan omvat diverse samenwerkingen en uitbreidingen.

Quick en Electra: Een Strategische Samenwerking

De snelladers bij de Quick-restaurants zullen het meest zichtbaar zijn voor het publiek. Hiervoor is een samenwerkingsakkoord gesloten tussen Burger Brands Belgium, de master franchise van Quick in België en Luxemburg, en Electra. De nieuwe snellaadstations leveren tot 400 kW aan gelijkstroom.

Uitrolfase en Toekomstplannen

In de eerste uitrolfase worden de laadstations geïnstalleerd bij bestaande Quick-restaurants. Electra en Quick plannen gemiddeld vier nieuwe laadstations per jaar, elk met minstens vier en gemiddeld zes oplaadpunten.

Eerste Snellaadstation bij Quick Namur Champion

Het eerste Electra-laadstation bij Quick wordt deze zomer geopend bij Quick Namur Champion. Deze locatie markeert de start van de bredere implementatie van snelladers bij Quick-restaurants.

Samenwerking met Colmar Restaurants

Naast de samenwerking met Quick, werkt Electra ook samen met Colmar. Tegen 2025 zullen de zes Colmar-restaurants in België ook uitgerust zijn met Electra-snelladers op hun parkeerterreinen.

Groei van Electra in België

Electra heeft momenteel al 47 snellaadstations in België, een aantal dat tegen het einde van dit jaar moet groeien naar 100. Met deze uitbreiding wil Electra de grootste aanbieder van snellaadstations in het land worden.


Door deze nieuwe ontwikkelingen kunnen elektrische auto-eigenaren hun voertuigen snel opladen terwijl ze genieten van een hamburger bij Quick. Electra's snelle groei en strategische samenwerkingen maken het laden van EV's toegankelijker en efficiënter.