Elektrificatieplannen van Mercedes: Opkomst van de EQS en Aanstaande EQG

Elektrificatieplannen van Mercedes: Opkomst van de EQS en Aanstaande EQG

08 januari 2024

Elektrificatieplannen van Mercedes: Opkomst van de EQS en Aanstaande EQG

Onthulling van de Mercedes EQS - April 2021

Op 15 april 2021 maakte de langverwachte productieversie van de Mercedes EQS zijn entree, een cruciaal moment in de elektrificatiestrategie van de Duitse autobouwer. De EQS vertegenwoordigt de gedurfde stap van Mercedes richting elektrische mobiliteit en werd met veel opwinding ontvangen in de autowereld.

Verdere Elektrische Uitbreiding: De Naderende Aankomst van de EQG in 2023

Niet enkel tevreden met de lancering van de EQS, gaat Mercedes nog een stap verder. De iconische G-Klasse zal binnenkort een volledig elektrische variant verwelkomen: de Mercedes EQG. De onthulling van de EQG staat gepland voor ergens in 2023, met de eerste leveringen die naar verwachting begin 2024 zullen plaatsvinden.

Twee Uitvoeringen: EQG 560 en EQG 580

De EQG zal naar verluidt in twee varianten worden aangeboden: de EQG 560 en de EQG 580. Concrete details over deze modellen blijven voorlopig grotendeels onbekend, hoewel er speculaties zijn over verschillende vermogensniveaus en mogelijke batterijformaten voor deze elektrische terreinwagens.

Aanpassingen in Ontwerp en Technologie

De Mercedes EQG zal voortborduren op de stevige basis van de G-Klasse, maar met enkele aanpassingen. Het krijgt naar verluidt een aangepaste voorkant en een lichtstrip tussen de achterlichtblokken, vergelijkbaar met de ontwerpelementen van andere EQ-modellen zoals de EQA en EQC.

Visie en Eerdere Registraties

Het idee van een elektrische G-Klasse werd al in 2017 vastgelegd door Mercedes, toen verschillende modelreeksaanduidingen voor een uitgebreide EQ-familie werden geregistreerd, waaronder de EQG. Op 1 april 2021 registreerde de autofabrikant de modelbenamingen EQG 560 en EQG 580 bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO), wat wijst op concrete plannen voor deze elektrische terreinwagens.

Off-road Prestaties en Toekomstige Toezeggingen

Ondanks de elektrische transformatie, belooft Mercedes dat de off-road capaciteiten van de bekende G-Klasse behouden zullen blijven. Deze belofte is in lijn met soortgelijke toezeggingen, zoals die van de 100% elektrische Jeep Wrangler, waarbij de terreinvaardigheden intact blijven ondanks de overstap naar elektrische aandrijving.

Deze ontwikkelingen onderstrepen de voortdurende beweging richting elektrische mobiliteit binnen de auto-industrie, waar zelfs iconische modellen zoals de G-Klasse zich aanpassen aan de nieuwe tijdperken van emissievrije voertuigen.