De Legendarische Terugkeer: De Ford Capri in een Elektrisch Jasje

De Legendarische Terugkeer: De Ford Capri in een Elektrisch Jasje

11 juli 2024

De Legendarische Terugkeer: De Ford Capri in een Elektrisch Jasje

Een Nostalgische Knipoog

Ford heeft de iconische Capri nieuw leven ingeblazen, maar dit keer als een elektrische SUV-coupé. Hoewel de naam bekend in de oren klinkt, heeft de moderne versie weinig gemeen met zijn voorganger uit de jaren '70, behalve misschien een vleugje nostalgie.

Design: Modern met een Klassieke Touch

Het uiterlijk van de nieuwe Capri roept herinneringen op aan de Polestar 2, met een slank en sportief silhouet. De auto is 16 centimeter langer dan de Ford Explorer, met een lagere daklijn, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Ondanks de moderne look, missen we de klassieke Ford-ontwerpelementen.

Ruimte en Comfort

Met een toename van 102 liter bagageruimte biedt de nieuwe Capri meer praktisch gemak dan zijn voorganger. Het interieur, dat vrijwel identiek is aan dat van de Explorer, biedt een comfortabele en moderne rijervaring. Het enige dat herinnert aan de oude Capri is een speciaal ontworpen stuurwiel.

Technische Specificaties

De Capri komt in verschillende uitvoeringen, van de Standard Range RWD met een 52 kWh accu tot de krachtige Extended Range AWD met een 77 kWh accu. Deze laatste biedt een indrukwekkende actieradius van 627 kilometer en sprint in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/h.

Prijs en Beschikbaarheid

De prijzen variëren van € 47.450 tot € 67.150, wat de Capri in het hogere segment plaatst. De auto wordt geproduceerd in Keulen en zal vanaf het voorjaar van 2025 beschikbaar zijn.

Conclusie

De nieuwe Ford Capri combineert moderne elektrische technologie met een vleugje nostalgie. Hoewel de link met het origineel ver gezocht is, biedt deze SUV-coupé een spannende kijk op de toekomst van Ford. Een perfecte keuze voor wie op zoek is naar stijl, prestaties en innovatie in één pakket.