Haast je voor de Belastingvermindering op Laadpalen

Haast je voor de Belastingvermindering op Laadpalen

16 augustus 2024

Haast je voor de Belastingvermindering op Laadpalen

Ben je van plan om een laadpaal te kopen voor je elektrische of plug-inhybride auto? Dan is het verstandig om snel te handelen als je nog wilt profiteren van de 15% belastingvermindering. Deze regeling vervalt namelijk op 1 september 2024.

Financiële Voordelen voor Werknemers

De meeste mensen die een elektrische of plug-inhybride auto krijgen van hun werkgever, kunnen rekenen op een financiële bijdrage voor de installatiekosten van een wallbox of laadpaal. Heb je geen bedrijfswagen of biedt je werkgever geen laadinstallatie aan, dan is het nu het moment om een laadsysteem te bestellen.

Belastingvermindering Details

Tot en met 31 augustus 2024 kun je genieten van 15% belastingaftrek, met een maximum van €1.750 per laadpaal en per belastingplichtige. Dit betekent dat je maximaal €262,50 kunt besparen. Voor wie een toekomstgerichte, bidirectionele laadstation wil installeren, is de bovengrens €8.000, wat een maximale belastingbesparing van €600 oplevert.

Belangrijke Datum

De factuurdatum is cruciaal, niet de installatie- of registratiedatum. Bij het indienen van je belastingaangifte voor 2025 moet je over een keuringsattest beschikken.

Voorwaarden

  • Groene Stroom: De laadpaal moet gevoed worden met groene stroom, afkomstig van je eigen zonnepanelen, een groene stroomleverancier, of een combinatie van beiden.

  • Intelligente Laadpaal: Het systeem moet "intelligent" zijn, aangesloten op een beheersysteem dat de laadtijd en het laadvermogen regelt en registreert.

Dus, als je nog wilt profiteren van deze fiscale voordelen, zorg ervoor dat je je aankoop en installatie zo snel mogelijk regelt!