Lynk & Co Z10

Lynk & Co Z10

26 juni 2024

Europese Unie Overweegt Hoge Invoerheffingen op Chinese Auto's

Het hoofdkantoor van Geely-dochter Lynk & Co voelt mogelijk momenteel de spanning nu de Europese Unie overweegt om Chinese auto's aanzienlijk duurder te maken met hoge invoerheffingen. Als deze dreigementen werkelijkheid worden, zullen de exportplannen van grote Chinese automerken waarschijnlijk moeten worden aangepast.

Lynk & Co Z10: Concurrent voor Mercedes EQE en Tesla Model S

Ondanks de dreigende invoerheffingen is er nog geen concreet nieuws over de exportplannen van de Lynk & Co Z10. Deze auto, met een lengte van ongeveer 5 meter, is een potentiële concurrent voor de Mercedes EQE en de Tesla Model S. Lynk & Co mikt met de Z10 op de premiummarkt en wil concurreren op het gebied van prestaties en laadtechnologie.

Indrukwekkende Laadtechnologie en Actieradius

De Lynk & Co Z10 is uitgerust met een 800-voltarchitectuur, waarmee de auto in slechts een kwartier tot 600 kilometer rijbereik kan bijladen. De totale actieradius zou ongeveer 800 kilometer bedragen. Hoewel er nog geen informatie beschikbaar is over het motorvermogen en de batterijcapaciteit, is bekend dat de Z10 in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h kan accelereren. Hoewel indrukwekkend, is deze snelle acceleratie wellicht minder relevant voor de dagelijkse rijervaring.

Modern en Minimalistisch Interieur

Het interieur van de Lynk & Co Z10 valt op door zijn minimalistische design. Een klein instrumentenbord en een gigantisch 15,4-inch infotainmentscherm domineren de middenconsole. Het stuurwiel heeft een bijna vierkante vorm en de zitruimte is voorzien van sfeerverlichting. Het Harman Kardon-audiosysteem, met maar liefst 28 luidsprekers, zorgt voor een hoogwaardige geluidservaring.

Conclusie

De Lynk & Co Z10 belooft een serieuze concurrent te worden in het premiumsegment van de elektrische auto's, met indrukwekkende prestaties en geavanceerde technologieën. Echter, de mogelijke invoerheffingen door de Europese Unie kunnen de exportplannen van Lynk & Co en andere Chinese autofabrikanten aanzienlijk beïnvloeden. Het is dus nog even afwachten op concretere informatie over de export en verdere details van de Z10.