Mazda Onthult de Iconic SP: Een Visionaire Huldeblijk aan Rijplezier

Mazda Onthult de Iconic SP: Een Visionaire Huldeblijk aan Rijplezier

16 november 2023

Mazda Onthult de Iconic SP: Een Visionaire Huldeblijk aan Rijplezier

 

Een Omarming van het Erfgoed van de RX-7 en het Herdefiniëren van Rijplezier

De showcase van Mazda op de Japan Mobility Show trok de aandacht met zijn overweldigende eerbetoon aan de MX-5. Te midden van de opwinding rondom de MX-5 verscheen echter een opvallend nieuw concept, een eerbetoon aan de geliefde RX-7. Maak kennis met de prachtige Mazda Iconic SP, een compacte, maar elegant geproportioneerde sportwagen die is ontworpen om de opwinding van het rijden volledig te omvatten.

Het hart van dit automotive meesterwerk ligt in een diepe toewijding aan het vieren van de "vreugde van het rijden". Jo Stenuit, de Europese designdirecteur van Mazda, uitte zijn bewondering en zei: "Het is niet het wildste voertuig op display, maar het is onmiskenbaar het mooiste. Het kijkt vooruit naar een toekomst waarin rijden opwindend is.”

Stenuit ging verder in op de ontwerpfilosofie en benadrukte de gelijkenis met de iconische RX-7, vooral in het betoverende kleurenschema. De Iconic SP straalt eenvoud uit, van zijn moderne interpretatie van pop-up koplampen tot zijn gestroomlijnde daklijn en elegant minimalistische achterkant.

"In dit ontwerp zijn subtiele elementen te vinden die naar de toekomst wijzen," vervolgde Stenuit. "Als ontwerpers blijft onze focus, zelfs in het tijdperk van elektrische voertuigen, gericht op het creëren van een 'plezierige' sportwagen, een gebied waar Mazda een uitstekende reputatie heeft opgebouwd.”

Bij het onthullen van de technische details volgt het kernontwerp een duidelijke koers. De Iconic SP heeft een rotatiemotor met twee rotors, vergelijkbaar met de MX-30 R-EV, maar hier ligt de primaire functie in het opladen van de batterij, die op zijn beurt de elektrische motoren voedt. Hoewel specifieke details over het aantal motoren niet zijn bekendgemaakt, zorgt de plaatsing van de rotatiemotor in het midden van de auto voor een lage motorkap en een daarmee gepaard laag zwaartepunt.

Tijdens de ontwerpfase zette het team van Mazda zich fervent in voor een vorm die de rijervaring zou optimaliseren, met als focus het bereiken van een laag zwaartepunt voor ongeëvenaard rijplezier. "Uitstekende rijprestaties waren ons leidende principe," lichtte het team toe.

Met een indrukwekkende output van 365 pk biedt de Iconic SP voldoende vermogen, vooral gezien zijn relatief lichte gewicht van 1.450 kg. "Het is breder, lager en langer dan een MX-5," merkte Stenuit op, waarbij hij zijn unieke karakter benadrukte. Met behoud van een gewichtsverdeling van 50:50 en de mogelijkheid om verschillende brandstoffen te gebruiken, waaronder opties zoals waterstof, onderstreept Mazda's toewijding aan innovatie.

De CEO van Mazda, Masahiro Moro, benadrukte de onwrikbare toewijding van het merk om voertuigen te leveren die pure vreugde opwekken en naadloos integreren in het leven van mensen. "Als een bedrijf dat gepassioneerd is over auto's en toegewijd is aan het creëren van een inspirerende mobiliteitservaring," verklaarde Moro, "zetten we ons in om een toekomst vorm te geven samen met onze partners en fans die onze liefde voor auto's delen.”

Ervaar de Toekomst van Rijplezier met de Iconic SP van Mazda

De Mazda Iconic SP staat als een bewijs van Mazda's onwrikbare toewijding aan het herdefiniëren van rijplezier. Een samensmelting van erfgoed en innovatie belooft dit visionaire concept de rijervaring naar ongekende hoogten te tillen. Met zijn prachtige ontwerp, baanbrekende technologie en diepe toewijding aan rijplezier belichaamt de Iconic SP de onvermoeibare zoektocht van Mazda naar automobiele excellentie. Blijf op de hoogte voor meer updates over dit automotive wonder terwijl Mazda de weg effent voor een elektrische en opwindende toekomst op de wegen. Ontdek meer over de Iconic SP en de visie van Mazda op de toekomst van rijden op Volty.be!