Onthulling van de Specificaties van de Tesla Cybertruck: Gewicht, Laadvermogen en Trekvermogen

Onthulling van de Specificaties van de Tesla Cybertruck: Gewicht, Laadvermogen en Trekvermogen

22 november 2023

Onthulling van de Specificaties van de Tesla Cybertruck: Gewicht, Laadvermogen en Trekvermogen

Na maanden van speculatie en wachten, zijn eindelijk officiële details van de langverwachte Tesla Cybertruck onthuld op een display in een Tesla-winkel in San Diego. De productie van de Cybertruck heeft een rollercoaster van gebeurtenissen gekend, vergelijkbaar met een spannende film. Vertragingen, vage prijsindicaties, een constante stroom van spionagefoto's en afbeeldingen van pre-productievoertuigen, en meer. Echter, te midden van dit alles hebben we nu cruciale informatie om vast te houden. De eerste levering van de Cybertruck staat gepland voor 30 november en vandaag hebben we eindelijk enkele officiële specificaties van de Cybertruck op een bord in een Tesla-winkel.

Gewicht, Laadvermogen en Trekvermogen

Eerder was er sprake van een $40.000 single-motor, achterwielaangedreven Cybertruck bij de aankondiging in 2019, maar het lijkt erop dat dit niet langer gepland is. In plaats daarvan zijn er aanwijzingen naar de dual-motor of triple-motor configuraties. Volgens een eerdere schatting van het National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zou de Cybertruck een GVWR (bruto voertuiggewicht) hebben tussen 8.001 en 10.000 pond, wat resulteert in een geschatte eigen massa tussen 3.175 en 3.629 kilogram, afhankelijk van de configuratie.

Vanuit de officiële display in de Tesla-winkel weten we nu dat de Tesla Cybertruck een maximaal laadvermogen heeft van 1.134 kilogram en een trekvermogen van 4.989 kilogram. Dit vertegenwoordigt een afname van het eerder geclaimde laadvermogen van 1.587 kilogram tijdens de lancering in 2019. Men verwacht dat het laadvermogen van het tri-motor model lager zal zijn dan 1.134 kilogram, gezien het hogere gewicht van die aandrijflijnconfiguratie.

Innovatieve Eigenschappen

Het display bevestigt ook dat de Cybertruck is uitgerust met onbreekbaar glas. Hoewel modern glas in de auto-industrie vaak als 'onbreekbaar' wordt aangeduid, blijft het punt enigszins verwarrend, tenzij Tesla unieke coatings, lagen of behandelingen heeft toegepast die nog niet volledig zijn onthuld. Elon Musk heeft blijkbaar een testvoertuig met een machinegeweer beschoten om de carrosserie te testen, met schijnbaar bevredigende resultaten op de kogel-doorzeefde Cybertruck die werd gespot.

Technologische Kenmerken

De Cybertruck zal beschikken over een adaptieve luchtvering met verschillende modi voor on-road en off-road gebruik. Daarnaast wordt er gesproken over een "ultra-hard roestvrijstalen" exoskelet.

Hoewel de onthulling van het laadvermogen en trekvermogen geweldig is, ontbreken nog steeds enkele feiten en cijfers, zoals het EPA geschatte bereik op een volle lading, laadsnelheden en -tijden, vracht- en passagiersvolume, optiepakketten, 0 tot 100km/h tijd en de officiële eigen massa.