Tesla Opent Eerste V4 Superchargerstation in België

Tesla Opent Eerste V4 Superchargerstation in België

26 juni 2024

Tesla Opent Eerste V4 Superchargerstation in België

Tesla heeft vandaag een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn oplaadinfrastructuur in België met de opening van het eerste V4 Superchargerstation in Diegem. Dit strategisch gelegen station aan de Brusselse ring biedt zowel Tesla-eigenaren als bestuurders van andere elektrische voertuigen een snelle en gemakkelijke laadoplossing.

Nieuwe V4 Superchargers

Het nieuwe station in Diegem is het 21ste Superchargerstation van Tesla in België en het eerste met de innovatieve V4 Superchargers. Deze laadstations zijn voorzien van langere kabels dan de eerdere V2 en V3 modellen, wat ze compatibel maakt met een breder scala aan elektrische voertuigen. De V4 Superchargers ondersteunen momenteel pieksnelheden tot 250 kW per auto en zijn voorbereid op toekomstige updates en nieuwe functies. Onder ideale omstandigheden kan een Tesla Model 3 Long Range in slechts vijf minuten tot 120 km aan rijbereik opladen.

Praktische Voorzieningen

Het Superchargerstation in Diegem beschikt over 16 laadpunten met CCS-aansluitingen en is 24/7 toegankelijk. Het station is gelegen bij de Holiday Inn Brussels Airport en biedt extra voorzieningen zoals een winkel en toiletten, wat het opladen nog comfortabeler maakt voor reizigers.

Superchargers in België en Europa

Met de opening van dit nieuwe station heeft België nu 21 Superchargerlocaties. Deze locaties zijn zorgvuldig gekozen nabij strategische snelwegen en voorzien van gemakken zoals restaurants, winkelcentra en WiFi-hotspots. Tesla's Superchargernetwerk is het grootste en meest uitgebreide snellaadsysteem ter wereld, met meer dan 15.000 Superchargers verspreid over 1.200 locaties in 32 Europese landen. Dit netwerk maakt het mogelijk om met een elektrische auto moeiteloos langeafstandsreizen door heel Europa te ondernemen.

Nieuw Lidmaatschapsmodel voor Supercharging

Tesla heeft onlangs een nieuw lidmaatschapsmodel geïntroduceerd voor zijn Superchargernetwerk. Dit model biedt gereduceerde tarieven voor leden, waarbij Tesla-eigenaren automatisch en gratis lid zijn. Voor andere EV-eigenaren is er een maandelijks lidmaatschap beschikbaar voor € 9,99, of een jaarlijkse optie voor € 100, wat een besparing van 16% biedt ten opzichte van het maandelijkse tarief.

Conclusie

Met de opening van het eerste V4 Superchargerstation in Diegem zet Tesla een belangrijke stap in de uitbreiding van zijn laadnetwerk in België. De nieuwe V4 Superchargers bieden snellere en efficiëntere laadmogelijkheden voor een breder scala aan elektrische voertuigen. Dankzij het uitgebreide netwerk en de handige locaties blijft Tesla een toonaangevende rol spelen in de transitie naar duurzame mobiliteit in Europa.