De Toekomst van Snelladen bij Tesla: Nieuwe Plannen en Tarieven

De Toekomst van Snelladen bij Tesla: Nieuwe Plannen en Tarieven

26 oktober 2023

De Toekomst van Snelladen bij Tesla: Nieuwe Plannen en Tarieven

Elektrisch rijden is de toekomst, daar zijn we het allemaal over eens. En Tesla, de pionier in de elektrische auto-industrie, verwelkomt graag EV's van alle merken om op te laden bij hun snellaadstations. Maar er zijn enkele veranderingen op komst die we allemaal in de gaten moeten houden.

Welkom, Maar Blijf Niet Te Lang

Tesla is altijd een voorstander geweest van het delen van hun laadinfrastructuur met andere automerken. Het is een mooie geste richting een groenere toekomst. Echter, blijf niet te lang staan, want binnenkort wordt er een extra tarief ingevoerd voor diegenen die hun voertuig langer dan nodig aan de lader laten.

Vermijd Piekuren

Bovendien is het slim om piekmomenten te vermijden, want tijdens die uren kan de laadbeurt bij Tesla duurder uitvallen. Dit betekent dat het plannen van je laadsessie buiten de spitsuren handig kan zijn om wat geld te besparen.

Congestion Fees op Komst

Maar dat is nog niet alles. Recentelijk heeft een bekende Tesla-hacker, die bekendstaat als "Green," informatie gedeeld over een aanstaande software-update. Deze update zal naar verluidt "congestion fees" of spitstarieven introduceren. Het exacte moment van implementatie en de tarieven zijn nog niet bekend, maar het is iets om in gedachten te houden.

Waarom Extra Kosten voor de Laatste 20 Procent?

Nu vraag je je misschien af waarom Tesla een extra tarief wil invoeren voor het laden van de laatste 20 procent van je batterij. Het antwoord is eigenlijk vrij logisch. Het opladen van de laatste 20 procent gaat altijd langzamer dan de eerste 80 procent. Tesla's Superchargers zijn bedoeld voor snel laden, niet voor langdurig gebruik. Dus, het bedrijf wil voorkomen dat mensen de laadpaal bezet houden voor die laatste langzame fase van het opladen.

Verbeterde Doorstroom

Het nieuwe tarief is bedoeld om mensen af te schrikken en de doorstroom bij de laadstations te verbeteren. Het doel is om het opladen bij Tesla zo efficiënt mogelijk te houden en te voorkomen dat laadstations bezet blijven zonder reden.

Huidige Tarieven

Voorlopig gelden de extra kosten alleen als je na het bereiken van een volle batterij nog steeds aan de laadpaal blijft staan. In Nederland en België betaal je 0,50 euro per minuut dat je blijft staan. Als alle laadplekken vol zijn, verdubbelt dit tarief per minuut. Het goede nieuws is dat als je binnen vijf minuten terugkeert naar je voertuig, je het extra tarief niet hoeft te betalen bij de Tesla Supercharger.

 

De toekomst van elektrisch rijden is spannend en vol veranderingen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, zodat je je reizen met je elektrische auto zo soepel mogelijk kunt plannen en tegelijkertijd kunt bijdragen aan een schonere planeet. We houden je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom Tesla's laadbeleid en tarieven. Blijf op de hoogte en rijd veilig!