Rimac Verne: De Toekomst van Stedelijke Mobiliteit

Rimac Verne: De Toekomst van Stedelijke Mobiliteit

11 juli 2024

Rimac Verne: De Toekomst van Stedelijke Mobiliteit

Introductie

Elektrische mobiliteit krijgt een spannende nieuwe speler: de Rimac Verne robottaxi. Dit innovatieve voertuig, vernoemd naar de visionaire schrijver Jules Verne, combineert elektrische aandrijving met volledige autonomie, en is ontworpen als een deelwagen voor stedelijke gebieden.

Innovatie op Wielen

De Verne is meer dan alleen een auto zonder stuur of pedalen; het is een rijdende luxe suite. Binnenin vinden we slechts twee zitplaatsen, maar deze bieden meer ruimte dan de achterbank van een Rolls-Royce. Met een gigantisch 43-inch display, 17 luidsprekers en een touchpad tussen de stoelen, is comfort verzekerd.

Geavanceerde Technologie

Rimac werkt samen met Mobileye voor het autonome rijsysteem, dat ook door Volkswagen wordt gebruikt voor hun aankomende robottaxi. Dankzij een gebruiksvriendelijke app kunnen passagiers hun voorkeuren voor verlichting, temperatuur en geur opslaan en meenemen naar elke rit.

Wereldwijde Uitrol

Vanaf 2026 zullen de eerste Verne robottaxi's in Zagreb rondrijden, met uitbreidingsplannen naar 11 andere Europese steden, evenals steden in het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Deze robottaxi's worden centraal opgeladen, gereinigd en onderhouden, wat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

Conclusie

De Rimac Verne belooft een revolutie teweeg te brengen in stedelijk vervoer, door comfort, technologie en duurzaamheid te combineren. Deze robottaxi is een stap vooruit naar een slimme en efficiënte toekomst voor stedelijke mobiliteit.