Volkswagen ID. 2all

Volkswagen ID. 2all

07 september 2023

Volkswagen heeft op de IAA in München de ID. 2all meegebracht. Een elektrische volkswagen for all. De elektrische hatch zou moeten rondrijden in België in het jaar 2025.

Volkswagen zet het succesverhaal van zijn compacte auto's voort in het tijdperk van de elektrische mobiliteit. Met het studiemodel ID. 2all geven ze een voorsmaakje van hoe de productieversie van de eerste zuiver elektrische Volkswagen voor minder dan 25.000 euro er zal uitzien. 

Ook andere ‘primeurs’ bewijzen dat de ID. 2all veel meer is dan een showmodel: zo is hij de eerste voorwielaangedreven Volkswagen op basis van het MEB-platform.

De ID. 2all geeft een kijkje in de nieuwe designtaal van Volkswagen. Die is volgens hun gebaseerd op drie hoekstenen: stabiliteit, sympathie en enthousiasme. Ze willen zo goed mogelijk het DNA van hun iconen overbrengen naar de moderne auto van de toekomst.

Doordat de wagen elektrisch is en het interieur strak en simplistisch kan opgebouwd worden is snel duidelijkheid over de oneindige binnenruimte dat werd gecreëerd. 

 

De ID. 2all heeft de grote van een polo met de binnenruimte van een Skoda Octavia.