Volkwagen ID. 7 Tourer

Volkwagen ID. 7 Tourer

31 oktober 2023

De gloednieuwe Volkswagen Passat is net op de markt gekomen, maar er is een opvallende verandering: de klassieke berline is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor de Passat Variant, de stationwagenversie. Aan de andere kant was de ID.7, die wordt beschouwd als de elektrische tegenhanger van de traditionele Passat, aanvankelijk alleen beschikbaar als een vierdeurs berline en niet als een stationwagen. 

Maar nu, nieuws rechtstreeks van Volkswagen, is bevestigd wat al geruime tijd werd verwacht: er komt ook een stationwagenvariant van de ID.7 op de markt. Deze stationwagen wordt de allereerste elektrische stationwagen van Volkswagen en draagt de naam "Tourer", in tegenstelling tot de gebruikelijke "Variant" die we associëren met modellen zoals de Golf en de Passat. Volkswagen heeft altijd vastgehouden aan de "Variant"-benaming voor hun stationwagens, met uitzondering van de Arteon Shooting Brake.

Wat betreft de bagageruimte van de ID.7 Tourer, deze belooft behoorlijk indrukwekkend te zijn. Met de achterbank omhoog, biedt hij een royale 545 liter aan bagageruimte, wat ruim voldoende is voor de meeste dagelijkse behoeften. Als je de achterbank neerklapt, wordt dit een gigantische 1.714 liter, waardoor je zelfs grotere ladingen gemakkelijk kunt vervoeren. Dat gezegd hebbende, de Passat Variant laat zich niet zomaar overtreffen, met 690 liter aan bagageruimte wanneer de achterbank omhoog staat, en een verbluffende 1.920 liter wanneer de achterbank is neergeklapt.

Wat betreft het grotere plaatje, Volkswagen is al geruime tijd bezig met een indrukwekkend elektrisch offensief. De ID.7 Tourer is slechts een van de nieuwste toevoegingen aan hun groeiende elektrische line-up. Volkswagen heeft zichzelf toegewijd aan de overgang naar elektrische mobiliteit en heeft grote plannen om de komende jaren een reeks nieuwe elektrische voertuigen te lanceren. 

Met modellen zoals de ID.3, ID.4, en de aanstaande ID.7 Tourer, laten ze zien dat elektrisch rijden de toekomst is. Bovendien hebben ze aangekondigd dat ze tegen 2030 wereldwijd meer dan 70 volledig elektrische modellen op de markt willen brengen. Dus, Volkswagen is duidelijk vastberaden om een belangrijke speler te worden in de elektrische auto-industrie en breidt hun elektrische aanbod gestaag uit. We kunnen niet wachten om de definitieve look van de ID.7 Tourer te zien en deze elektrische stationwagen op de markt te verwelkomen, en we kijken uit naar nog meer opwindend elektrisch nieuws van Volkswagen in de komende jaren.