Volkswagen ID. Buzz: Meer Opties en Grotere Batterijen voor 2024

Volkswagen ID. Buzz: Meer Opties en Grotere Batterijen voor 2024

08 juli 2024

Volkswagen ID. Buzz: Meer Opties en Grotere Batterijen voor 2024

Volkswagen breidt de ID. Buzz-familie uit met nieuwe batterijopties en verbeterde uitrusting, waardoor zowel sportieve als praktische gebruikers meer keuzemogelijkheden krijgen. Hier is een overzicht van de nieuwste specificaties en verbeteringen.

Nieuwe Batterijopties

Voor de sportieve GTX-uitvoering zijn er twee wielbasisopties beschikbaar: een korte en een lange. De korte wielbasis wordt geleverd met een 79 kWh batterij, terwijl de lange wielbasis is uitgerust met een nieuwe 86 kWh accu. De achterwielaangedreven Pro-uitvoering biedt nu ook deze keuze, waarbij de langere versie, de ID. Buzz Pro LWB, de grotere batterij gebruikt. Afhankelijk van de uitrusting en het gewicht varieert de WLTP-actieradius van 453 tot 487 kilometer voor de lange versie. Ter vergelijking, de korte Pro met de 79 kWh batterij heeft een bereik van 423 tot 461 kilometer. Voor de GTX-versie is het rijbereik nog niet bekend, omdat de homologatieprocedure nog niet is afgerond.

Snelladen en Capaciteit

De 79 kWh batterij kan nu tot 185 kW snelladen, terwijl de 86 kWh accu zelfs tot 200 kW kan laden. Dit betekent dat opladen van 10 tot 80 procent van de capaciteit in beide gevallen in minder dan 30 minuten mogelijk is.

Afmetingen en Capaciteit

De lange wielbasis versie (LWB) meet 4.962 millimeter in lengte, wat 25 centimeter langer is dan de standaard ‘korte’ ID. Buzz. Met een wielbasis van 3.239 millimeter biedt de LWB comfortabel plaats aan zeven volwassenen, met twee zitplaatsen vooraan, drie in het midden en twee helemaal achterin. De vijfzitsconfiguratie biedt tot 1.340 liter bagageruimte, die kan worden uitgebreid tot 2.469 liter met de achterste stoelen neergeklapt. De korte wielbasis versie kan nu ook worden uitgerust met twee extra stoelen in een 2+2+2-configuratie, hoewel de ruimte achterin dan beperkter is voor grote personen.

Verbeterde Hardware en Software

Alle ID. Buzz-modellen zijn voorzien van geüpgradede hardware en software. Het nieuwe infotainmentsysteem heeft een sneller werkende generatie met een 12,9 inch aanraakscherm. Daarnaast zijn er verlichte bedieningselementen voor temperatuur en volume, stembediening met ‘natuurlijkere’ bevelen en ChatGPT-integratie. Extra veiligheidsvoorzieningen zijn ook toegevoegd. Op de optielijst staan onder meer een head-up display en Park Assist Pro met afstandsbediening via een smartphone.

Met deze updates en uitbreidingen biedt de Volkswagen ID. Buzz meer flexibiliteit, comfort en technologie voor diverse rijbehoeften.