Volkswagen ID.7 GTX: Een Krachtige Sprong Vooruit in Elektrische Prestaties

Volkswagen ID.7 GTX: Een Krachtige Sprong Vooruit in Elektrische Prestaties

07 juni 2024

Volkswagen ID.7 GTX: Een Krachtige Sprong Vooruit in Elektrische Prestaties

Volkswagen breidt zijn GTX-aanbod uit en introduceert de ID.7 GTX, de sportiever versie van zijn elektrische sedan. Deze auto volgt in de voetsporen van de ID.3, ID.4 en ID.5 GTX-modellen en belooft een krachtige combinatie van prestaties en efficiency.

Belangrijkste kenmerken en prestaties:

  • Dubbele Motor Setup: De ID.7 GTX is uitgerust met twee elektromotoren, één voor en één achter, die een gezamenlijke output van 240 kW (340 pk) leveren. Deze configuratie maakt vierwielaandrijving mogelijk en een sprint naar 100 km/h in net geen 6 seconden.

  • Verhoogde Batterijcapaciteit: De GTX-variant heeft een groter batterijvermogen van 86 kWh (netto), vergeleken met de standaard ID.7's 77 kWh, wat sneller opladen en een groter bereik mogelijk maakt.

  • Oplaadmogelijkheden: De ID.7 GTX ondersteunt snelle oplaading tot 200 kW, wat efficiënter is dan de 175 kW van het basismodel.

  • Trekvermogen: Met een maximale trekkracht van 1.400 kg biedt de GTX meer gebruiksmogelijkheden dan de standaardversie, die 1.000 kg kan trekken.

Ontwerp en Interieur:

  • Exterieur: De GTX is te herkennen aan zijn sportievere bumpers, unieke lichtsignatuur, zwarte accenten en 20-inch velgen (met een optie voor 21-inch velgen). De Volkswagen-logo's zijn ook verlicht.

  • Interieur: Binnenin biedt de GTX sportstoelen, een uniek stuurwiel en natuurlijk ook GTX-badges. De standaarduitrusting is uitgebreider dan die van de standaard ID.7.

Prijs en Beschikbaarheid:

Hoewel de exacte prijs van de ID.7 GTX nog niet bekend is gemaakt, wordt verwacht dat deze hoger ligt dan de standaard ID.7, die begint bij ongeveer €60.000.

Conclusie: De Volkswagen ID.7 GTX staat op het punt om een vermakelijke mix van prestaties, technologie en stijl te bieden, waardoor het een opmerkelijke toevoeging wordt voor de markt van elektrische voertuigen. Terwijl Volkswagen zijn GTX-aanbod verder uitbreidt, onderstreept het zijn toewijding om diverse en aantrekkelijke opties te bieden in de wereld van elektrische mobiliteit.