Volkswagen Introduceert Nieuwe Varianten van de ID.3 en ID.4 Onder €40.000 met Oog op Vlaamse EV-premie

Volkswagen Introduceert Nieuwe Varianten van de ID.3 en ID.4 Onder €40.000 met Oog op Vlaamse EV-premie

11 januari 2024

Volkswagen Introduceert Nieuwe Varianten van de ID.3 en ID.4 Onder €40.000 met Oog op Vlaamse EV-premie

1. Inleiding: De ID.3 Pro Performance - Elektrische Wagen met Indrukwekkende Specificaties

Volkswagen heeft de ID.3 Pro Performance onthuld, een nieuwe variant die indrukwekkende specificaties biedt tegen een aantrekkelijke prijs. Met een krachtige motor van 150 kW (204 pk) en een batterij van 58 kWh, heeft deze elektrische wagen een autonomie tot 434 km. Daarnaast beschikt de ID.3 over een maximaal laadvermogen van 120 kW.

2. Rijke Standaarduitrusting voor de ID.3 Pro Performance

Ondanks dat de ID.3 Pro Performance als instapversie wordt gepresenteerd, heeft Volkswagen niet ingeboet op de standaarduitrusting. De wagen is voorzien van hoogwaardige features zoals LED-verlichting en adaptive cruise control, wat het rijcomfort en de veiligheid verder verbetert.

3. Scherpe Prijsstelling met Salonkorting: Bestelbaar vanaf €37.990

De ID.3 Pro Performance is al bestelbaar vanaf €39.990, maar met een salonkorting kan de prijs zelfs dalen tot €37.990. Deze aantrekkelijke prijsstelling maakt de elektrische wagen nog toegankelijker voor een breed publiek.

4. Nieuwe Uitrustingsniveaus en Speciale Reeks voor ID.3 en ID.4

Volkswagen introduceert niet alleen de ID.3 Pro Performance, maar breidt ook het uitrustingsniveau van de ID.3 uit en introduceert een speciale reeks voor de ID.4. Het doel is om de instapprijs van beide modellen onder de belangrijke grens van €40.000 te krijgen.

5. Doel: Vlaamse EV-premie van €5.000 Stimuleren

Deze prijsverlagingen en nieuwe varianten zijn strategische zetten van Volkswagen om in aanmerking te komen voor de Vlaamse EV-premie van €5.000. Deze premie is van toepassing op alle nieuwe elektrische wagens die vanaf 1 januari 2024 worden ingeschreven in het noorden van het land.

6. Conclusie: Toegankelijke Elektrische Mobiliteit met Volkswagen ID.3 en ID.4

Met de nieuwe varianten van de ID.3 en ID.4, gepaard met aantrekkelijke prijsstellingen, wil Volkswagen elektrische mobiliteit toegankelijker maken voor een breder publiek. Dit initiatief komt niet alleen tegemoet aan de wensen van de consument maar speelt ook in op de stimulerende maatregelen zoals de Vlaamse EV-premie.