De Elektrische Auto met het Grootste Rijbereik: Een Ford!

De Elektrische Auto met het Grootste Rijbereik: Een Ford!

27 augustus 2024

De Elektrische Auto met het Grootste Rijbereik: Een Ford!

Een Nieuw Record in de Elektrische Wereld!

Geloof het of niet, maar de elektrische auto die momenteel het verste kan rijden op een enkele lading is een Ford Mustang Mach-E! Ja, je leest het goed, een Ford!

Wat is het Record?

Twee avonturiers, Kevin Booker en Sam Clarke, hebben met hun Ford Mustang Mach-E maar liefst 916,74 kilometer afgelegd zonder tussentijds te laden. Dat is niet zomaar een ritje naar de supermarkt, maar een heuse road trip!

Hoe Hebben Ze Dat Gedaan?

  • De Auto: Ze gebruikten een Ford Mustang Mach-E Extended Range RWD. Dit model komt normaal gesproken 600 kilometer ver volgens de officiële cijfers.

  • De Trucs:

    • De auto reed op kleinere, 18-inch wielen met banden die minder weerstand bieden.

    • Ze reden super efficiënt, met een verbruik van slechts 9,9 kWh per 100 km, wat bijna de helft is van het normale verbruik van deze auto.

Nog Een Leuk Detail:

Zelfs toen de batterij aangaf leeg te zijn (0%), wisten ze nog 34 kilometer extra uit de auto te persen. Dat is alsof de auto zegt: "Ik heb eigenlijk nog een beetje jus over!"

Waarom is Dit Belangrijk?

Dit record laat zien hoe ver de technologie van elektrische voertuigen is gekomen. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar je kunt nu ook echt lange afstanden afleggen zonder constant naar een laadpaal te moeten zoeken.

Dus...

Als je dacht dat elektrische auto's alleen maar voor korte ritjes waren, think again! Met een Ford Mustang Mach-E kun je nu de horizon tegemoet rijden, en dan nog een stukje verder. Wie weet, misschien is jouw volgende road trip wel in een elektrische Ford!