Zeekr 007

Zeekr 007

08 november 2023

Chinese autofabrikant Zeekr heeft een voorproefje gegeven van zijn aankomende model in de vorm van een volledig elektrische sedan die bekend staat als de 007.

Zeekr, eigendom van Geely, heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met de release van de 001 Shooting Brake, de 009 MPV en de X SUV. Elk van deze voertuigen valt op tussen de concurrentie vanwege hun intrigerende ontwerpen, en het lijkt erop dat de 007 hetzelfde zal doen, met een slank en sportief ontwerp dat heel anders is dan de andere modellen van het bedrijf.

Een teaser van de voorkant laat zien dat de sedan twee dunne LED-lichtstaven en een verlicht logo zal hebben, terwijl er onder deze lichtstaven twee kleinere LED's te zien zijn. Een foto van het zijaanzicht van de auto onthult niet veel, maar de aanwezigheid van een verhoging boven de voorruit geeft aan dat deze is uitgerust met LiDAR. Aan de achterkant is een LED-lichtbalk zichtbaar, een verlicht Zeekr-embleem en een bijzonder vloeiende en golvende kofferbak. Car News China meldt dat de Zeekr 007 een lengte heeft van 4.865 mm, een breedte van 1.900 mm en een hoogte van 1.450 mm, met een wielbasis van 2.928 mm. Deze auto zal worden gebouwd op het Geely en Volvo PMA2+ platform, met een architectuur van 800 volt en dubbele wishbone ophanging.

Het is de bedoeling dat Zeekr de 007 zal verkopen met een enkele elektrische motor met een vermogen van 204 pk en een koppel van 350 Nm, hoewel nog niet bekend is of dit model voorwielaandrijving of achterwielaandrijving zal hebben. Hoe dan ook, de auto zal naar verluidt in slechts 6,5 seconden accelereren naar 100 km/u en ongeveer 30 minuten nodig hebben om volledig op te laden. Details over de batterij zijn nog niet bekend. De fabrikant zal op 17 november beginnen met de voorverkoop van de 007 tijdens de Guangzhou Auto Show, maar de prijs is nog niet bevestigd.

Zeekr lijkt wederom indruk te maken met hun nieuwe model, en de 007 belooft een opwindende toevoeging te worden aan hun groeiende line-up van elektrische voertuigen. Met zijn opvallende ontwerp en geavanceerde technologieën is het een interessante optie voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een elektrische sedan met een vleugje sportiviteit. We kijken uit naar meer details over deze veelbelovende auto.