Audi A6 Avant e-tron

Audi A6 Avant e-tron

20 september 2023

Audi A6 Avant e-tron

 

De nieuwe Audi A6 avant e-tron is betrapt tijdens testen. Deze zou midden 2024 moeten komen.

 

Hier is alles wat je moet weten over de A6 Avant e-tron:

  • Dient als elektrische vervanger voor huidige Audi A6
  • Lijkt sterk op het concept van jaar geleden
  • Meeste van de technologie komt overeen met de Audi Q6 e-tron
  • Tot maximum 700 km actieradius
  • Zal midden 2024 te bestellen zijn bij de dealer

Het design heeft veel weg van het conceptmodel dat een jaar geleden is voorgesteld. 

Het prototype is behoorlijk goed gecamoufleerd, maar als je goed kijkt, zie je veel ontwerp kenmerken van het concept. De slanke LED-koplampen steken uit de verpakking en hebben hetzelfde gesplitste ontwerp waarbij de grootlichten verborgen zijn in de onderbumper.

Het concept heeft enkele grote luchtinlaten onder de koplampen en hoewel ze enigszins afgezwakt lijken, zijn ze overgebracht naar de productie auto.

De A6 e-tron krijgt Audi’s nieuwe ‘Digital Stage’-infotainmentsysteem, met een gebogen glazen paneel met een 11,9-inch digitaal bestuurdersdisplay en een 14,9-inch infotainmentsysteem. Zodat ze zich niet buitengesloten voelen, krijgt de passagier ook een eigen 10,9-inch touchscreen.

De Audi A6 Avant e-Tron zal dezelfde batterijtechnologie delen als de sedan, en ook dezelfde keuze krijgen uit enkel- en dubbelmotorige aandrijfsystemen.

Onder de vloer zit een batterij van 100 kWh die de auto een actieradius van ongeveer 700 kilometer geeft. Hij kan ook dezelfde laadsnelheden van 270 kW leveren als de sedan, wat betekent dat u in slechts 10 minuten een actieradius van 300 kilometer kunt aanvullen