Lotus Emeya

Lotus Emeya

20 september 2023

Lotus Emeya

 

Hier zijn enkele details over de Lotus Emeya:

 

  • Elektrische vierdeurs GT-auto naast de Eletre SUV
  • Deelt motoren met die auto
  • 905 pk en 0-100 km/u in 3,8 seconden
  • Ongeveer 500 km bereik voorspeld
  • Volgend jaar in de verkoop

 

Het is een sedan die rechtstreeks zal concurreren met het Tesla-model S Plaid. Hij maakt gebruik van dezelfde dubbele motoropstelling van 905 pk als de Eletre R.

Het ontwerp van de auto is geïnspireerd op de nieuwe Lotus-designtaal en heeft veel gemeen met de Eletre. De smalle LED-koplampen hebben een vergelijkbare hoekige vorm als zijn grotere tegenhanger, hoewel deze sedan er twee aan elke kant heeft.

De vouwen op de motorkap geven de auto een gespierder uiterlijk, wat nog wordt versterkt door de massieve grille en de glanzend zwarte bekleding.

Al dat vermogen zou geen nut hebben als je de hele tijd moet stoppen om op te laden, dus is de Emeya uitgerust met dezelfde enorme batterij van 102 kWh als de Eletre.

Lotus heeft nog geen officieel bereikcijfer gegeven, maar zegt dat het “naar verwachting in grote lijnen vergelijkbaar zal zijn met de Eletre”. Aangezien deze auto dezelfde motoropstelling heeft als de Eletre R, is het zinvol om de actieradius met die auto te vergelijken.

Hij heeft een bereik van maximaal 500 kilometer, maar deze Emeya zal aerodynamischer zijn en waarschijnlijk ook lichter. Verwacht een cijfer van ongeveer 320 mijl te zien.

De vering van de Emeya is volledig gericht op comfort voor lange afstanden en is standaard luchtvering.

Het algehele interieurontwerp is mooi en elegant, wat ook vergelijkbaar is met dat van de Eletre.

Je hebt een gigantisch scherm in de middenconsole, maar dat hoort tegenwoordig bij de koers. Wat niet zo typisch is, is het 55,0-inch augmented reality head-updisplay. Het kan worden gebruikt om zaken als navigatieaanwijzingen op de weg voor u te projecteren, zodat u nooit meer een afslag mist.

Er is nog geen officieel woord over de prijs, maar je kunt verwachten dat het vergelijkbaar geld zal opleveren als de Eletre.