Toyota Lunar concept

Toyota Lunar concept

06 november 2023

Calty Design Research, de Amerikaanse ontwerpafdeling van Toyota, viert zijn 50e verjaardag in stijl met de introductie van het Baby Lunar Cruiser Concept. Dit spannende conceptvoertuig haalt zijn inspiratie uit de iconische FJ40-generatie van de Toyota Land Cruiser, maar richt zijn blik ver voorbij onze planeet.

Het Baby Lunar Cruiser Concept is ontworpen om zowel aardse als buitenaardse terreinen aan te kunnen met indrukwekkende aanrij- en vertrekhoeke, royale bodemvrijheid en een innovatief vierwielaandrijvingssysteem. Dit systeem, met een elektrische motor voor elk wiel, belooft uitstekende off-road capaciteiten, waardoor het een potentieel kandidaat is voor maanverkenning. Maar het is niet alleen zijn maanambities die dit concept onderscheiden; het beschikt ook over een uniek stuursysteem. In plaats van een traditioneel stuur maakt de Baby Lunar Cruiser gebruik van twee joysticks voor de richtingsbesturing, wat een futuristisch tintje aan het ontwerp toevoegt.

Hoewel het Baby Lunar Cruiser Concept een fascinerende blik werpt op de creatieve geesten bij Calty, hint het naar iets groters. Tijdens de lancering van de nieuwe Toyota Land Cruiser liet de Japanse autofabrikant een veelbelovende hint vallen over een compact off-road voertuig met een retro-ontwerp. Dit zou heel goed de productieversie kunnen zijn van het Compact Cruiser EV Concept dat in 2021 werd onthuld.

Het Compact Cruiser EV Concept, zoals de naam al aangeeft, had een volledig elektrische aandrijflijn. De uiteindelijke richting die Toyota zal inslaan met de productieversie van dit compacte off-road voertuig blijft echter een mysterie. Wordt het een elektrische off-roader gebaseerd op de bZ-modelfamilie, de elektrische voertuigen van Toyota? Of zou het een avontuurlijke interpretatie kunnen zijn van de hybride Toyota Corolla Cross?

Terwijl we vol verwachting uitkijken naar de toekomst van het compacte off-road aanbod van Toyota, is één ding duidelijk: het Baby Lunar Cruiser Concept en het mogelijke productiemodel dat is afgeleid van het Compact Cruiser EV Concept vertegenwoordigen een gedurfde stap in de toekomst van off-road verkenning, waarin innovatie samengaat met een vleugje nostalgie. Toyota's toewijding om de grenzen van design en prestaties te verleggen is sterker dan ooit, en we kunnen niet wachten om te zien wat ze in de komende jaren in petto hebben voor avontuurlijke liefhebbers.