Volvo EM90: Een Luxueuze Elektrische Monovolume met Indrukwekkende Features

Volvo EM90: Een Luxueuze Elektrische Monovolume met Indrukwekkende Features

13 november 2023

Volvo EM90: Een Luxueuze Elektrische Monovolume met Indrukwekkende Features

Introductie:

Volvo heeft zijn nieuwste paradepaardje onthuld: de EM90, een elektrische monovolume die luxe en comfort naar een nieuw niveau tilt. Met een imposante lengte van 5,21 meter en een wielbasis van 3,2 meter, belooft deze wagen een "plek waar je je kan ontspannen met je geliefden" te zijn, zoals de Zweedse constructeur het zelf beschrijft.

Interieur: Een Woonkamer voor Onderweg:

Het interieur van de Volvo EM90 wordt niet zomaar omschreven als een woonkamer; het is een plek van comfort en ontspanning. De tweede zitrij biedt twee verstelbare fauteuils, zodat passagiers de meest comfortabele zitpositie kunnen vinden. Een indrukwekkend 15,6-inch scherm aan het plafond zorgt voor entertainment, terwijl noise cancelling-technologie de cabine buitengewoon stil maakt. Voor extra verwennerij is er luchtvering en een uitgebreid audiosysteem.

Elektrische Kracht:

Onder de motorkap schuilt een krachtige aandrijflijn bestaande uit een 272 pk sterke elektromotor en een 116 kWh batterijpakket. Dit resulteert in een verbazingwekkend rijbereik van 738 kilometer, hoewel het gemeten is volgens het Chinese CLTC-protocol. De Volvo EM90 accelereert in slechts 8,3 seconden van 0 naar 100 km/u, ondanks zijn gewicht van meer dan 2,5 ton.

Pre-order in China:

Voor Chinese autoliefhebbers is de EM90 beschikbaar voor pre-order vanaf 12 november 2023. De vraag of en wanneer Europese klanten deze luxe monovolume kunnen bestellen, blijft voorlopig onbeantwoord. Toch lijkt de kans klein dat de EM90 naar België komt, maar alternatieven zoals de Maxus Mifa 9 en de aankomende Volkswagen ID.Buzz LWB zijn beschikbaar voor de liefhebbers.

Conclusie:

De Volvo EM90 belooft een unieke rijervaring te bieden, met een combinatie van luxueus comfort, geavanceerde technologie en indrukwekkende prestaties. Hoewel de Europese beschikbaarheid nog onzeker is, staat de EM90 op het punt om de standaard te zetten voor elektrische monovolumes wereldwijd.