Introductie: D’Ieteren Mobility Center in Kontich

Introductie: D’Ieteren Mobility Center in Kontich

18 april 2024

Introductie: D’Ieteren Mobility Center in Kontich

Het nieuwe D’Ieteren Mobility Center in Kontich is strategisch gelegen naast de E19, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor klanten. Het centrum is ontworpen met het oog op efficiëntie en duurzaamheid, met een breed scala aan diensten voor verschillende merken.

Faciliteiten en Diensten

Het moderne gebouw herbergt vijf vestigingen, waaronder Auto Natie Kontich, Auto Natie Wilrijk, Wondercar Kontich en Wondercar Wilrijk. Deze locatie zal als eerste de naam D’Ieteren Mobility Center dragen en zal uiteindelijk deel uitmaken van een netwerk van 25 vestigingen van D’Ieteren Mobility Company.

Duurzaamheid als Kernpunt

Het centrum is een voorbeeld van duurzaamheid, met een focus op milieuvriendelijke praktijken. Het draait grotendeels op elektriciteit, opgewekt door zonnepanelen op het dak, en maakt gebruik van warmtepompen voor verwarming. Het water in de carwashinstallaties wordt gerecycleerd en gefilterd, en regenwater wordt opgevangen in regenwaterputten.

Europese Primeur voor de Volkswagen-groep

Het D’Ieteren Mobility Center in Kontich is een primeur voor de Volkswagen-groep in Europa. Het biedt onderdak aan verschillende merken van de groep, waaronder Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda en bedrijfsvoertuigen. Ondanks de gedeelde locatie behouden deze merken elk hun eigen identiteit.

Werkplaats en Dienstverlening

De werkplaats van het centrum beschikt over 32 bruggen voor onderhoud en herstellingen, met de toevoeging van een multimerkencarrosserie in samenwerking met Wondercar. Dit zorgt voor een uitgebreide service voor klanten van alle merken binnen de Volkswagen-groep.

Toekomstperspectief

De opening van het D’Ieteren Mobility Center in Kontich markeert het begin van een grotere rebranding binnen het bedrijf, waarbij alle activiteiten van de grote merken van de Volkswagen-groep onder één dak worden samengebracht.