Google maps update voor EV rijders

Google maps update voor EV rijders

30 oktober 2023

Google Maps heeft onlangs een indrukwekkende update ontvangen, en deze keer zijn het de trotse eigenaren van elektrische auto's die er veel baat bij hebben. De navigatie-app, die al tal van handige functies voor EV-chauffeurs biedt, gaat nog een stap verder om het leven van elektrische automobilisten gemakkelijker te maken.

Niet alleen wijst Google Maps je de weg naar beschikbare oplaadpunten op de kaart, maar het breidt nu ook uit met nieuwe functies die specifieke oplaad-apps overbodig dreigen te maken. Met deze update kun je gedetailleerde informatie over de beschikbare laadpunten inwinnen. Je krijgt niet alleen de locatie en de geschatte laadsnelheid van de laadpaal, maar je krijgt ook te zien of de kabel en het laadpasje van jouw elektrische auto compatibel zijn met de betreffende oplaadinstallatie. Bovendien vertelt Google Maps je of de laadpaal op dat moment beschikbaar is en hoeveel beschikbare stekkers er zijn, zelfs wanneer deze voor het laatst is gebruikt. Dit betekent dat je snel kunt zien of een bepaald laadstation mogelijk defect is, wat kostbare tijd kan besparen.

Wat deze update nog opwindender maakt, is dat deze al beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-gebruikers. Als je een auto hebt met Android Automotive als infotainmentsysteem en Google Maps als je standaardnavigatiesysteem, worden je zoekopdrachten zelfs nog verder gepersonaliseerd op basis van jouw specifieke voertuig, inclusief het type stekker dat je gebruikt. Dit is echt een gamechanger voor EV-rijders.

Maar er is meer goed nieuws voor iedereen die van Google Maps houdt. De update bevat ook andere opwindende functies die je reiservaring nog verrijken. Een daarvan is de uitbreiding van de Immersive View-functie, waarmee je als een vogel over de straten kunt zweven. Dit betekent dat je in real-time door de stad kunt vliegen, restaurants kunt bekijken, verkeersinformatie kunt controleren en zelfs de binnenkant van belangrijke gebouwen kunt verkennen. Deze functie wordt nu ook toegepast op routes, of je nu met de auto, de fiets of te voet onderweg bent. Hiermee kun je geanimeerde weergegevens en verkeersinformatie bekijken, wat je helpt om je reis beter te plannen en onverwachte verrassingen te voorkomen.

Wat deze nieuwe functionaliteit nog fascinerender maakt, is dat het wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie. Hoewel dit momenteel alleen beschikbaar is in bepaalde steden zoals Amsterdam, Barcelona, Londen en Parijs, is het plan om deze Google Maps-functionaliteit in de toekomst naar meer steden uit te breiden, waaronder steden in België zoals Antwerpen, Brussel en Luik.

In deze steden kun je ook de Lens-functie van Google Maps gebruiken, waarmee je verborgen schatten in augmented reality kunt ontdekken door eenvoudigweg je smartphone omhoog te houden. Dit opent een wereld van mogelijkheden om interessante plekken, restaurants en winkels te vinden die je anders misschien over het hoofd zou zien.

 

Kortom, de recente update van Google Maps is een enorme sprong voorwaarts, niet alleen voor elektrische automobilisten maar voor alle gebruikers die willen profiteren van de nieuwste navigatie- en verkenningstools. Het maakt reizen spannender en informatiever dan ooit tevoren. Dus waar wacht je nog op? Download de nieuwste versie van Google Maps voor Android of iOS en ervaar deze geweldige functies zelf!