Google's Green Light Project: Op Weg naar een Groenere en Vlottere Toekomst

Google's Green Light Project: Op Weg naar een Groenere en Vlottere Toekomst

18 oktober 2023

Google's Green Light Project: Op Weg naar een Groenere en Vlottere Toekomst

 

Twee jaar geleden begon Google aan een baanbrekende reis met het 'Green Light' project in verschillende wereldsteden zoals Manchester, Seattle, en zelfs Abu Dhabi. Deze innovatieve onderneming heeft tot doel het verkeer te verbeteren, licht- en geluidsoverlast te verminderen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Tijdens het Sustainability Event '23 onthulde Google de eerste resultaten van het Green Light-project en kondigde tegelijkertijd plannen aan om deze AI-technologie uit te breiden naar meer steden. Google maakt gebruik van machine learning om in de gegevens van Maps te duiken en wachttijden bij specifieke verkeerslichten te voorspellen. Door verkeerslichten automatisch en flexibel te regelen, optimaliseren ze de verkeersstroom.

Door AI in te zetten om te helpen bij verkeersbeheer, zet Google een belangrijke stap richting het bereiken van zijn uiteindelijke bedrijfsdoel. Google's missie is om zijn partners te helpen tegen 2030 gezamenlijk één gigaton aan CO2-uitstoot te verminderen. In de initiële tests die in 2021 zijn uitgevoerd op vier pilotkruispunten in Israël, werd een opmerkelijke daling van het brandstofverbruik en de reistijd waargenomen, variërend van tien tot twintig procent, volgens Engadget. Sindsdien zijn er ook pilotprogramma's gestart in andere metropolen zoals Rio de Janeiro, Manchester en Jakarta.

 

Dit initiatief houdt niet op bij deze steden. "Vanaf 2024 streven we ernaar om uit te breiden naar meer steden," zegt Yael Maguire, VP Sustainability bij Google. "Volgens onze schattingen zou de tijd die een chauffeur wacht bij een kruispunt met dertig procent kunnen dalen. Green Light is uniek omdat het schaalbaar is en kostenefficiënter in vergelijking met alternatieve modellen. In een ideale wereld zouden steden deze technologie implementeren bij verschillende kruispunten om golven van soepel verkeer te creëren." Het voordeel van het AI-systeem van Google is dat het werkt met bestaande infrastructuur. "Stadsingenieurs kunnen de impact binnen slechts enkele weken meten," zegt Maguire. "De luchtkwaliteit is met 18 procent verbeterd. Het systeem heeft bijgedragen aan een vermindering van ongeveer 2,4 miljoen ton CO2-uitstoot, wat overeenkomt met 500.000 minder benzineauto's op de weg in een jaar.”

In de praktijk is Google Maps al in staat om talloze statistieken en verkeerstrends te verzamelen, die aan een AI-systeem kunnen worden voorgelegd om een ideaal verkeersmodel vast te stellen en aanbevelingen te doen om de programmering en coördinatie van verkeerslichten te optimaliseren. Het uiteindelijke doel is om de verkeersstroom soepeler te laten verlopen en het aantal stops en starts bij verkeerslichten zoveel mogelijk te verminderen.

De techgigant heeft onlangs aangekondigd dat de initiële resultaten van zijn tests, uitgevoerd in een dozijn steden, waaronder Seattle, Jakarta en Boedapest, mogelijk maken om het aantal stops met 30% te verminderen, wat resulteert in een 10% vermindering van vervuiling bij verkeerslichtgestuurde kruispunten. Green Light kan duizenden kruispunten tegelijk analyseren om het verkeer binnen steden te verbeteren. Naarmate het project groeit, heeft Google toegang tot meer gegevens, waardoor de AI de werking van verkeerslichten verder kan optimaliseren. Deze technologie kan van onschatbare waarde blijken te zijn in een bruisende stad als Brussel!

Kortom, het Green Light-project van Google is bezig met het transformeren van stedelijke mobiliteit door AI te gebruiken om groenere, soepelere en efficiëntere verkeerssystemen te creëren. 

Dit initiatief weerspiegelt de toewijding van Google aan duurzaamheid en de ambitie om op wereldwijde schaal positieve verandering te bewerkstelligen. Naarmate het project zich blijft uitbreiden, belooft het steden over de hele wereld te veranderen in meer milieuvriendelijke en leefbare ruimtes. 

Depositphoto:

"https://depositphotos.com/photos/interiors.html">Cropped shot of man in plaid shirt using laptop with google website on screen - depositphotos.com

Zoek uw ideale elektrische wagen op Volty.be!