Mercedes Elektrificerende Toewijding aan Veiligheid: Een Baanbrekende Crashtest

Mercedes Elektrificerende Toewijding aan Veiligheid: Een Baanbrekende Crashtest

16 oktober 2023

Mercedes Elektrificerende Toewijding aan Veiligheid: Een Baanbrekende Crashtest

 

In een tijdperk waarin elektrificatie de auto-industrie revolutioneert, zet Mercedes-Benz een gedurfde stap om de robuuste veiligheidskenmerken van zijn nieuwste generatie elektrische voertuigen te demonstreren. Deze Duitse autofabrikant, bekend om zijn toewijding aan voertuigveiligheid, heeft een lang gevestigde reputatie te handhaven en is vastbesloten deze erfenis voort te zetten in het elektrische tijdperk.

Mercedes-Benz heeft een ongebruikelijke maar baanbrekende crashtest uitgevoerd, die onlangs veel aandacht heeft getrokken. Deze test is anders dan alle andere en omvat een zwaargewicht confrontatie tussen twee elektrische voertuigen - de formidabele Mercedes EQS SUV en de compacte maar toch substantiële Mercedes EQA.

Euro NCAP, het European New Car Assessment Program, vereist een frontale impacttest met behulp van een trolley van 1.400 kilogram uitgerust met een aluminium honingraatbarrière om een botsing met de voorkant van een ander voertuig na te bootsen. In deze unieke test heeft Mercedes-Benz echt de extra mijl genomen en ervoor gekozen om een 2,6 ton wegende EQS SUV tegen een 2 ton wegende EQA te zetten. Beide voertuigen botsen met een snelheid van 56 km/u, wat de vereiste 50 km/u overtreft. De resultaten van deze uitzonderlijke test zijn ronduit verbazingwekkend.

Paul Dick, het hoofd van de Mercedes-afdeling voor crashtests, stelt zelfverzekerd: "De voertuigen ogen wellicht gehavend, maar de inzittenden blijven veilig." Opmerkelijk genoeg gaan de deuren van beide voertuigen na de botsing nog steeds open, een bewijs van de doeltreffendheid van het ontwerp van de veiligheidscel van Mercedes. In de voertuigen verzamelen crashdummies uitgerust met 150 sensoren gegevens, die wijzen op een "lage waarschijnlijkheid van ernstige of fatale verwondingen.”

Men zou zich kunnen afvragen over de veiligheid van de batterijen van elektrische voertuigen. Mercedes-Benz heeft dat ook afgedekt. Het batterijbeveiligingssysteem presteert feilloos, schakelt automatisch uit en beveiligt het stroomsysteem bij een botsing. Markus Schäfer, de Chief Technology Officer van Mercedes, benadrukt de toewijding van de autofabrikant om levens te redden en verklaart: "Het beschermen van mensenlevens overstijgt het type aandrijving. De recente crashtest met twee volledig elektrische voertuigen onderstreept dit en bewijst dat al onze voertuigen een even hoge veiligheidsstandaard handhaven, ongeacht de onderliggende technologie.”

Het overtuigende succes van Mercedes-Benz in deze unieke crashtest toont niet alleen de duurzaamheid en veiligheid van hun elektrische voertuigen, maar versterkt ook de onwankelbare toewijding van het merk aan het welzijn van zijn bestuurders en passagiers. Terwijl elektrische voertuigen steeds meer op onze wegen verschijnen, is de toewijding van Mercedes-Benz aan veiligheid en innovatie een getuigenis van hun pioniersgeest in de automobielwereld.