Nieuwe elektrische Porsche Macan

Nieuwe elektrische Porsche Macan

26 januari 2024

1. De Evolutie van de Porsche Macan II: Elektrisch, Krachtig en Stijlvol

De tweede generatie van de Porsche Macan markeert een sprong in de tijd, tien jaar na de introductie van zijn voorganger. In dit nieuwe hoofdstuk wordt afscheid genomen van benzine, terwijl de elektrische Macan II indrukwekkende hoogtepunten biedt, zij het zonder al te veel verrassingen.

2. Strak Design Geïnspireerd op Iconen

Met scherpere contouren en een snuit die doet denken aan de Taycan, presenteert de Macan II een vernieuwd uiterlijk. Het profiel onthult een vleugje Cayenne Coupé, maar de ware originaliteit schuilt in de achterzijde, waar een gedurfde kofferklep en frameloze deuren het design verfraaien.

3. Afmetingen die Ruimte Optimaal Benutten

Met een lengte van 4.784 mm, een toename van 58 mm, biedt de Macan II meer ruimte dan ooit. De langere wielbasis (2.893 mm) zorgt voor verbeterde beenruimte achterin, terwijl korte overhangen de wendbaarheid behouden.

4. Krachtige Elektromotoren voor Dynamisch Rijden

De Macan II wordt aangedreven door de nieuwste generatie permanent bekrachtigde synchroonmotoren op zowel de voor- als achteras. Met een overboostvermogen tot 470 kW (639 pk) in de Turbo-variant accelereert hij fenomenaal, met respectievelijk 5,2 seconden en 3,3 seconden naar 100 km/u.

5. Innovatief PPE-Platform met 800 Volt

Het Premium Platform Electric (PPE) met 800-volt architectuur is de basis voor de elektrische Macan. Snelladen is een krachtige troef, met 270 kW DC-laadvermogen waarmee de batterij in slechts 21 minuten van 10 tot 80 procent wordt opgeladen.

6. Praktisch Interieur en Rijbereik

Met een bagageruimte tot 540 liter achter de achterbank, een 'frunk' van 84 liter en een maximaal sleepvermogen van 2.000 kg, behoudt de Macan II zijn praktische kenmerken. Het rijbereik van respectievelijk 613 km en 591 km volgens de WLTP-cyclus biedt solide prestaties.

7. Porsche's Signatuur Cockpit en Infotainmentsysteem

Het interieur van de Macan II blijft trouw aan de kenmerkende Porsche-stijl, met moderne digitale interfaces en geselecteerde analoge bedieningselementen. Het infotainmentsysteem, draaiend op Android Automotive OS van Google, introduceert een naadloze connectiviteit en een intuïtieve bediening met de "Hey Porsche" stemassistent.

8. Dynamisch Rijden met Elektronische Precisie

Beide modellen, Macan 4 en Macan Turbo, beschikken over vierwielaandrijving, aangestuurd door elektronisch gestuurd Porsche Traction Management (ePTM). De Macan Turbo voegt daar Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) aan toe, een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras voor extra dynamiek.

In de wereld van elektrische SUV's zet de Porsche Macan II nieuwe maatstaven, waar krachtige prestaties, innovatieve technologie en praktische bruikbaarheid samenkomen.