Onzekerheid voor Audi Brussels: Mogelijke Sluiting Dreigt zonder Nieuw Model

Onzekerheid voor Audi Brussels: Mogelijke Sluiting Dreigt zonder Nieuw Model

06 februari 2024

Onzekerheid voor Audi Brussels: Mogelijke Sluiting Dreigt zonder Nieuw Model

In een ongunstig bericht wordt duidelijk dat de Brusselse fabriek van Audi momenteel alleen de Q8 e-tron produceert, zonder zicht op een vervangend model. De toewijzing van de productie van de elektrische Q4 e-tron aan Audi Brussels werd in 2023 herroepen vanwege verminderde vraag naar elektrische auto's, wat de toekomst van de fabriek onzeker maakt.

Huidige Situatie bij Audi Brussels

De Brusselse fabriek van Audi, die momenteel alleen de Q8 e-tron assembleert, staat voor uitdagingen. De herroeping van de toewijzing van de productie van de elektrische Q4 e-tron en een verminderde vraag naar de Q8 e-tron brengen de toekomst van de fabriek in gevaar. Met ongeveer 3.000 werknemers en een tijdelijke sluiting van twee weken vanwege onderdelen tekort, wordt de dreiging van sluiting steeds reëler.

Speculaties en Geruchten over Toekomstige Productieplaatsen

Hoewel de woordvoerder van Audi Brussels geen commentaar wenst te geven op speculaties, suggereren bronnen dat Audi de productie van de Q8 e-tron naar fabrieken in China en Mexico wil verplaatsen als onderdeel van een herstructurering van het productienetwerk. De beslissing over toekomstige productieplaatsen wordt naar verwachting deze lente genomen, maar vooralsnog heeft de Brusselse fabriek geen vooruitzicht op een nieuw model om te bouwen.

Onzekere Toekomst voor Audi Brussels

Met de mogelijkheid van productieverplaatsing en het ontbreken van een nieuw model om te assembleren, staat de toekomst van Audi Brussels op losse schroeven. Als een van de laatste autofabrieken in België, zijn de uitdagingen waarmee de fabriek wordt geconfronteerd alarmerend voor de lokale auto-industrie.

Verhuizing van Productie en Einddatum Q8 e-tron in Vorst

Volgens bronnen zou Audi plannen hebben om de productie van de Q8 e-tron naar fabrieken in Mexico en China te verplaatsen als onderdeel van een herstructurering van het productienetwerk. Er wordt gesproken over een mogelijke einddatum van de Q8 e-tron-productie in Vorst in 2027, wat de onzekerheid over de toekomst van de fabriek verder versterkt.