Renault Scenic E-Tech Electric: Finalist voor de titel Auto van het Jaar 2024

Renault Scenic E-Tech Electric: Finalist voor de titel Auto van het Jaar 2024

30 november 2023

Renault Scenic E-Tech Electric: Finalist voor de titel Auto van het Jaar 2024

De nieuwste Renault Scenic E-Tech Electric heeft met trots de shortlist gehaald van 7 auto's die strijden om de felbegeerde titel van Auto van het Jaar 2024. Dit markeert een voortzetting van Renault's succes in eerdere jaren, met de Austral die de shortlist in 2022 bereikte en de Mégane E-Tech Electric die in 2021 zelfs een finalseplaats veroverde.

Een diverse internationale jury bestaande uit 59 deskundige journalisten afkomstig uit 22 landen heeft intensief 28 verschillende automodellen getest en beoordeeld. Na een grondige evaluatie is een selectie gemaakt van 7 finalisten. De uiteindelijke winnaar van deze prestigieuze titel wordt aangekondigd op 26 februari 2024 tijdens het Autosalon van Genève.

Met een geschiedenis van 27 jaar is de Scenic een gevestigde naam in de autowereld. De eerste generatie van deze iconische serie debuteerde in 1996 en won prompt de gewilde prijs van Auto van het Jaar het jaar daarop.

De nieuwste toevoeging aan de vijfde generatie Scenic is volledig elektrisch aangedreven. Het voertuig biedt een indrukwekkend rijbereik van maximaal 625 kilometer volgens de WLTP-methode. Met een lengte van 4,47 meter combineert de Scenic voldoende compactheid voor stadsverkeer met ruim voldoende binnenruimte om comfortabel te reizen. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor stedelijke omgevingen maar ook voor lange ritten.