Sneak Peek: Lancia Ypsilon EV Straalt in Milaan

Sneak Peek: Lancia Ypsilon EV Straalt in Milaan

16 januari 2024

Sneak Peek: Lancia Ypsilon EV Straalt in Milaan

In februari wordt het doek opgelicht voor de langverwachte Lancia Ypsilon, een spraakmakende elektrische auto die nieuw leven in het merk moet blazen. Niettemin hoef je niet tot volgende maand te wachten om deze opwindende EV te bewonderen. Tijdens reclameopnames in het bruisende Milaan werd de fonkelnieuwe wagen op opvallend indrukwekkende wijze vastgelegd.

De huidige generatie Ypsilon deelt zijn platform met de Fiat 500, en de hatchbacks zijn in Italië nog altijd bijzonder populair. Als trotse Italiaan kun je de uitgaande Lancia Ypsilon al gloednieuw verwerven vanaf slechts 15.700 euro. Hoewel de iconische kenmerken van het vorige model wellicht niet prominent aanwezig lijken in de nieuwe Ypsilon EV, is het duidelijk dat de elektrische variant zijn fundament deelt met de Stellantis-familie, zoals de Opel Corsa Electric en Peugeot e-208. Desondanks heeft het merk zijn uiterste best gedaan om een uniek en wellicht gedurfd design te creëren. Dit wordt onder andere benadrukt door het interieur, waar een opvallend rond tafeltje op de middentunnel de aandacht trekt.

Opmerkelijk genoeg is dit niet de eerste keer dat de nieuwe Lancia Ypsilon in de schijnwerpers staat. Helaas verliep de vorige ontmoeting met de pers ietwat gênant. Een prototype belandde in het water, en terwijl autoliefhebbers toekeken, werd de Italiaanse EV met zorg uit het kanaal getakeld.