Het Vaticaan kiest voor een Groene Hemel: Volkswagen levert elektrische vloot aan de kleinste staat ter wereld

Het Vaticaan kiest voor een Groene Hemel: Volkswagen levert elektrische vloot aan de kleinste staat ter wereld

22 november 2023

Het Vaticaan kiest voor een Groene Hemel: Volkswagen levert elektrische vloot aan de kleinste staat ter wereld

 

In een baanbrekende zet naar duurzaamheid heeft het Vaticaan vandaag aangekondigd dat het zijn gehele overheidsvloot zal vervangen door elektrische voertuigen van de Volkswagen-groep. Deze opmerkelijke beslissing werd bekrachtigd toen Paus Franciscus, het staatshoofd van het Vaticaan, de eerste twee elektrische auto's in ontvangst nam.

Het plan is grootschalig en vooruitstrevend: volgend jaar zal Volkswagen bijna 40 elektrische modellen, waaronder de ID.3, 4 en 5, aan het Vaticaan leveren. In de komende jaren zullen meer elektrische voertuigen van de VW-groep volgen, met als doel om tegen 2030 de volledige overheidsvloot van het Vaticaan elektrisch te maken. Deze ongekende verschuiving naar elektrische mobiliteit wordt gefinancierd door VW Financial Services en past naadloos in het streven van het Vaticaan om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn.

Het is niet alleen een kwestie van voertuigen vervangen; het Vaticaan investeert ook in een infrastructuur voor elektrische mobiliteit. Naast de installatie van diverse laadpunten in de ministaat zelf, zullen er laadfaciliteiten worden geïmplementeerd bij eigendommen van het Vaticaan in Rome, waardoor een duurzame mobiliteitsrevolutie niet beperkt blijft tot Vaticaanstad alleen.

De elektrische auto's zullen worden toevertrouwd aan chauffeurs die bisschoppen, hoogwaardigheidsbekleders en onderhoudsploegen door het Vaticaan en Rome zullen vervoeren, naast het faciliteren van leveringen en andere operationele taken.

Het hoogtepunt van deze historische verschuiving vond plaats toen twee ID.3 Pro Performance exemplaren, symbolen van een groenere toekomst, werden overhandigd aan de 86-jarige paus Franciscus. De directieleden Imelda Labbé en Christian Dahlheim van Volkswagen en Volkswagen Financial Services waren verheugd om deze voertuigen persoonlijk aan de paus te overhandigen.

Een vraag die velen bezighoudt, is of zelfs de iconische pausmobiel, momenteel een witte Mercedes, uiteindelijk zal worden vervangen door een elektrische Volkswagen. 

Hoewel hierover nog geen concrete informatie bekend is, blijft dit een intrigerende mogelijkheid voor de toekomst.

Deze opwindende ontwikkeling markeert niet alleen een mijlpaal voor het Vaticaan maar vormt ook een inspiratiebron voor wereldwijde instellingen om zich in te zetten voor duurzame mobiliteit en een groenere planeet.

Met de opkomst van elektrische voertuigen in de heilige gangen van het Vaticaan wordt een krachtige boodschap van milieubewustzijn en vooruitgang uitgestraald, een boodschap die verder reikt dan de grenzen van deze kleine staat en een impact zal hebben op de wereldwijde beweging naar een duurzamere toekomst.