Bugatti/Rimac

Bugatti/Rimac

24 oktober 2023

Hoe het allemaal begon

De samenwerking kreeg vorm in 2021, toen Porsche, een meerderheidsaandeelhouder in zowel Rimac als Bugatti, de fusie orkestreerde. Onder deze regeling verwierf Rimac Automobili een controlerend belang van 55% in Bugatti, terwijl Porsche de overige aandelen behield. Deze stap positioneerde Rimac effectief als de eigenaar van Bugatti, met als doel een nieuw bedrijf genaamd Bugatti-Rimac te creëren.

De geboorte van Bugatti-Rimac

De oprichting van Bugatti-Rimac markeerde een cruciaal moment in de elektrische hypercar-industrie. Door de krachten te bundelen, kon Rimac's expertise op het gebied van elektrische voertuigtechnologie en Bugatti's erfenis van het produceren van high-performance luxe voertuigen een nieuw entiteit creëren die de sterke punten van beide merken kon benutten om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in de wereld van elektrische hypercars.

Een focus op elektrische luxe

Bugatti-Rimac, gevestigd in Kroatië, heeft tot doel hoogwaardige elektrische voertuigen te ontwikkelen en produceren die de erfenis van Bugatti's compromisloze vakmanschap voortzetten en tegelijkertijd de duurzame toekomst van elektrische mobiliteit omarmen. Deze samenwerking wordt verwacht Rimac's expertise op het gebied van elektrische aandrijflijnen, batterijtechnologie en voertuigdynamica te combineren met het erfgoed van Bugatti op het gebied van prachtig ontwerp en ongeëvenaarde prestaties.

De visie voor de toekomst

De samenwerking tussen Rimac en Bugatti-Rimac belooft een nieuwe generatie elektrische hypercars te leveren die naadloos geavanceerde technologie, adembenemende snelheid en luxe combineren. Door de mogelijkheden van Rimac's technologie voor elektrische aandrijflijnen te benutten, streeft Bugatti-Rimac ernaar de traditie van Bugatti om snelheids- en prestatie-records te vestigen te handhaven, terwijl tegelijkertijd innovatieve duurzaamheidsmaatregelen worden geïntroduceerd.

Voortzetting van erfgoed en innovatie

Bugatti-Rimac is toegewijd aan het behoud van het erfgoed van Bugatti en het produceren van voertuigen die het Bugatti-embleem dragen en voldoen aan de reputatie van het merk voor uitmuntende prestaties. Tegelijkertijd heeft het als doel de elektrische voertuigensector verder te ontwikkelen door geavanceerde technologie en uitzonderlijk vakmanschap.

 

Ter conclusie, de samenwerking tussen Rimac Automobili en Bugatti, nu werkzaam onder de naam Bugatti-Rimac, is een opmerkelijke samensmelting van traditie en innovatie in de wereld van elektrische high-performance voertuigen. Het is een bewijs van de overgang van de industrie naar duurzame mobiliteit zonder concessies te doen aan de luxe en prestaties waar Bugatti om bekend staat. Naarmate Bugatti-Rimac blijft evolueren, staat het centraal in het bepalen van de toekomst van elektrische hypercars.