Toyota's elektrische offensief

Toyota's elektrische offensief

24 oktober 2023

Toyota, de gerenommeerde Japanse autofabrikant, bereidt zich voor op een aanzienlijke offensief in de markt voor elektrische voertuigen, ondanks tot op heden geen grote indruk te hebben gemaakt in de markt voor elektrische auto's. Op de recente Japan Mobility Show in Tokio heeft Toyota twee veelbelovende concepten onthuld die licht werpen op de elektrische toekomst van het bedrijf: de EPU BEV Concept en de Land Cruiser SE Concept.

 

EPU BEV Concept: De Elektrische Pick-up

Toyota's EPU BEV Concept is een elektrische pick-up truck die gezien kan worden als een potentiële broer van het populaire Hilux-model. Hoewel gedetailleerde specificaties schaars zijn, beschrijft Toyota dit voertuig als een combinatie van praktisch en stijlvol, met een monocoque structuur, een ruime dubbele cabine en zitplaatsen voor maximaal vijf inzittenden. Het conceptvoertuig, gepresenteerd op de Japan Mobility Show 2023, heeft afmetingen van 5,07 meter in lengte, 1,91 meter in breedte en 1,71 meter in hoogte.

 

Land Cruiser SE Concept: De Elektrische Terreinwagen

De Toyota Land Cruiser SE Concept vertegenwoordigt een elektrische terreinwagen die binnenkort deel zou kunnen uitmaken van de steeds groter wordende Land Cruiser-familie. Met een carrosserie van 5,15 meter in lengte, 1,99 meter in breedte en 1,71 meter in hoogte, haalt deze elektrische SUV ontwerpinspiratie uit eerdere generaties van het iconische terreinvoertuig. Onthuld op de Japan Mobility Show 2023 biedt het conceptvoertuig plaats aan zeven passagiers.

Hoewel uitgebreide technische details nog moeten worden vrijgegeven, ontbreken gegevens over elektrische motoren, prestatiecijfers, specificaties van de batterij, schattingen van het rijbereik en oplaadmogelijkheden opvallend in de aankondigingen.

Deze spannende elektrische concepten benadrukken de toewijding van Toyota om zijn voertuigenassortiment te elektrificeren en de onbenutte mogelijkheden van elektrische pick-ups en off-road SUV's te verkennen. Hoewel specifieke gegevens momenteel beperkt zijn, bieden deze ontwikkelingen een glimp van de veelbelovende elektrische toekomst van Toyota.