Opel Corsa Electric Long Range: Een Elektrische Krachtpatser voor Jouw Rijplezier

Opel Corsa Electric Long Range: Een Elektrische Krachtpatser voor Jouw Rijplezier

17 oktober 2023

Opel Corsa Electric Long Range: Een Elektrische Krachtpatser voor Jouw Rijplezier

In de wereld van elektrische auto's heeft Opel zijn stempel gedrukt met de Corsa Electric, die enkele jaren geleden zijn debuut maakte. Deze compacte elektrische wagen was uitgerust met een 100 kW elektromotor en een accu met een netto capaciteit van 45 kWh, waarmee je een respectabele 330 kilometer kon afleggen op een enkele lading. Maar nu, met de gloednieuwe Corsa Electric Long Range, zet Opel de lat nog hoger. De accu is slechts 3,1 kWh groter, maar gecombineerd met een zuinigere 115 kW motor, schiet het rijbereik omhoog naar meer dan 400 kilometer. Dat is een flinke boost van maar liefst 70 kilometer!

 

Frisse Look en Sportieve Touch

Bij de recente facelift van de Corsa heeft Opel de auto een opvallende make-over gegeven. De nieuwe Corsa pronkt met zijn eigen versie van de kenmerkende Opel Vizor-grille, die nu de voorkant van de auto domineert. Tussen de full-LED koplampen, die zelfs kunnen worden uitgerust met matrixtechnologie, bevindt zich een glanzende zwarte band. Het geheel oogt strak en modern, maar sommigen zullen wellicht een vleugje Volkswagen Polo herkennen in het ontwerp.

De Corsa Electric Long Range komt alleen in de sportieve GS-uitvoering. Deze variant valt op door zijn dakspoiler, LED-achterlichten en zwarte accenten op de belettering, het dak en de B-stijl. De standaard 16-inch velgen zijn bescheiden, maar ze maximaliseren het rijbereik. Als je meer stijl wilt, kun je kiezen voor de optionele 17-inch velgen, maar die kosten je wel wat kilometerbereik en een extra € 500.

 

Sportief Interieur met Modern Comfort

Binnenin de Corsa Electric Long Range is sportiviteit ook het motto. De pedalen zijn vervaardigd uit aluminium, het stuur is bekleed met vegan leer, en de standaard sportstoelen bieden uitstekende ondersteuning. Voor wie meer luxe wil, is er het Ultimate-pakket, dat stoelverwarming, stuurwielverwarming en een verstelbare centrale armsteun met opbergvak omvat. Een mooi detail is de transmissiebediening, die de vorm heeft van een hendel tussen de voorstoelen. Schuif hem naar achteren en je activeert de 'D'-stand voor het rijden. Het beste is dat de Corsa Electric stil en subtiel zoemt, in plaats van opzichtig aanwezig te zijn zoals een sciencefiction-ruimteschip.

 

Rijmodi voor Elk Moment

De Corsa Electric biedt drie rijmodi: Normal, Eco en Sport. Als je echt wilt versnellen en de volledige 115 kW en Newtonmeters wilt benutten, kies je voor de Sport-modus. In de normale stand is er nauwelijks regeneratief remmen, maar je kunt dit handmatig activeren met een kleine 'B'-knop (voor brake) op de middenconsole. Sommigen zouden misschien graag krachtigere regeneratie zien, maar de Corsa komt nog steeds zuinig uit de verf. Tijdens een testrit verbruikten we slechts 14,6 kWh/100 km op een mix van snelwegen en landelijke wegen.

 

Sportief Sturen met een Klein Minpuntje

Het sturen van de Corsa-e is aangenaam en levendig, maar sommigen zullen opmerken dat het stuur kunstmatig zwaar aanvoelt in bochten. De ophanging geeft de auto een sportieve, strakke indruk, maar dit kan soms leiden tot enige stugheid. Door het lage zwaartepunt houdt de Corsa de bochten goed bij, maar dit kan zich af en toe vertalen in een 'bokkend' gevoel op bepaalde wegen, wat het comfortniveau enigszins aantast.

 

Prijs-Kwaliteit Overwegingen

De Opel Corsa Electric Long Range GS heeft een startprijs van €38,500 in België. De standaarduitrusting is vrij compleet, maar voor extra's zoals stoelverwarming, een navigatiemodule, een draadloze oplader voor je smartphone en mistlampen aan de voorkant moet je extra betalen. Wat betreft veiligheid en rijhulpsystemen, is de Corsa redelijk marktconform, maar de nieuwste geavanceerde systemen ontbreken helaas. Dit toont aan dat de Corsa op dit gebied enigszins zijn leeftijd verraadt.

 

Opladen en Meer

De laadcapaciteit van de Corsa Electric is redelijk standaard: snel laden kan met 100 kW en gewoon laden met 11 kW driefasige wisselstroom. Bovendien is een warmtepomp inbegrepen, wat handig is voor efficiëntie. Hoewel je geen aanhanger kunt trekken met de Corsa, is er gelukkig wel een trekhaak beschikbaar voor fietsendragers.

De Opel Corsa Electric Long Range biedt een uitstekende mix van prestaties, bereik en sportieve stijl. Met zijn vernieuwde look en verbeterde technologie is het een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een elektrische auto die zowel praktisch als leuk is om te rijden.