Porsche Taycan Turbo GT en Turbo GT Weissach: De Nieuwe Krachtpatsers

Porsche Taycan Turbo GT en Turbo GT Weissach: De Nieuwe Krachtpatsers

13 maart 2024

Porsche Taycan Turbo GT en Turbo GT Weissach: De Nieuwe Krachtpatsers

 

Inleiding:

Porsche heeft zijn grenzen verlegd met de lancering van de Porsche Taycan Turbo GT en de nog krachtiger Turbo GT met het Weissach-pakket. Deze modellen vertegenwoordigen de meest indrukwekkende productieauto's ooit van de Duitse sportwagenfabrikant. In dit artikel zullen we de opvallende kenmerken, prestaties en innovaties van deze nieuwe vlaggenschepen van Porsche verkennen.

Kracht en Snelheid:

De Turbo GT levert een verbluffende 1.108 pk, sprint naar de 100 km/u in slechts 2,2 seconden en belichaamt hetzelfde niveau van prestaties voor de Taycan als de GT3 en GT3 RS-versies voor de legendarische 911. De Turbo GT en Turbo GT Weissach zijn ontworpen voor maximale prestaties, met acceleratietijden die zelfs de Turbo S overtreffen.

Technologische Innovaties:

De Taycan Turbo GT en Turbo GT Weissach zijn niet alleen krachtiger, maar ook geavanceerder dan ooit tevoren. Met een specifieke afstemming van het Porsche Active Ride-onderstel en speciale banden gemonteerd op lichtgewicht gesmede velgen, bieden ze een ongeëvenaarde rijervaring. Bovendien maken de elektromotoren gebruik van geavanceerde pulsomvormers en siliciumcarbide halfgeleidermateriaal voor verbeterde efficiëntie.

Aerodynamica en Gewichtsbesparing:

Het Weissach-pakket voegt extra aerodynamische componenten toe, zoals luchtdeflectoren onder de auto en een nieuwe diffuser aan de voorkant, terwijl het ook nog eens zo'n 70 kg extra gewicht bespaart ten opzichte van de Turbo GT. Met een vaste achtervleugel van koolstofvezel die 220 kg aan downforce genereert, biedt de Weissach-pakketvariant een ongeëvenaarde grip en stabiliteit.

Prijs en Beschikbaarheid:

De Taycan Turbo GT is verkrijgbaar vanaf € 255.300 inclusief btw en is vanaf nu te koop. Ondanks de stevige prijs wordt de aankoop van dergelijke superauto's in ons land verlicht door de vrijstelling van BIV en verkeersbelasting in Vlaanderen, evenals de volledige fiscale aftrek voor zakelijke aankopen.

Conclusie:

Met de Porsche Taycan Turbo GT en Turbo GT Weissach heeft Porsche nieuwe standaarden gezet voor prestaties, technologie en innovatie. Deze modellen belichamen de geest van Porsche's motorsport-erfgoed en bieden een ongeëvenaarde rijervaring voor liefhebbers van snelheid en precisie.