Hyundai Ioniq 5 2024: Verbeterde Prestaties en Stijl

Hyundai Ioniq 5 2024: Verbeterde Prestaties en Stijl

05 maart 2024

Hyundai Ioniq 5 2024: Verbeterde Prestaties en Stijl

 

Verbeteringen in Accu en Rijbereik

De vernieuwde Hyundai Ioniq 5, samen met de nieuwe N Line-variant, staat klaar om de markt te veroveren vanaf maart 2024 in Zuid-Korea. Belgische autoliefhebbers zullen nog even geduld moeten hebben voordat ze deze modellen in de showroom kunnen bewonderen.

Met een vergrote accu van maximaal 84 kWh, een stijging vanaf 77,4 kWh, kunnen we een geschatte extra actieradius van ongeveer 40 kilometer verwachten. Dit zou het WLTP-rijbereik van de achterwielaangedreven versie kunnen opvoeren tot rond de 550 kilometer. Bovendien zijn er tal van verbeteringen binnenin, zoals een herontworpen stuurwiel met interactieve pixelverlichting en een betere plaatsing van bedieningselementen voor het infotainmentsysteem en de airconditioning. Een handige toevoeging is ook de mogelijkheid om de achterbank op afstand neer te klappen, waardoor het interieur flexibeler wordt. Verbeteringen aan de carrosserieversteviging en geluidsisolatie dragen bij aan een stillere en comfortabelere rijervaring.

Nieuwe Hyundai Ioniq 5 N Line: Sportieve Stijl en Prestaties

De nieuwe Hyundai Ioniq 5 N Line voegt een sportieve twist toe aan het gamma, met een agressiever ontwerp aan zowel de voor- als achterzijde, inclusief unieke bumpers, sideskirts en speciale 20-inch wielen. Een verlengde achtervleugel draagt niet alleen bij aan de esthetiek maar lost ook het probleem op van een snel bevlekte achterruit tijdens regenachtig weer.

Verbeterd Interieur: Comfort en Gebruiksgemak

Binnenin is het gebruiksgemak verbeterd met een herziene middenconsole, inclusief fysieke knoppen voor veelgebruikte functies zoals stoelverwarming, een verwarmd stuurwiel en parkeerhulp. Het draadloze oplaadstation voor smartphones is nu handiger geplaatst, waardoor het gemakkelijker bereikbaar is.

Exterieur Verfijningen: Stijlvol en Aerodynamisch

Het exterieur van de 2024-versie van de Hyundai Ioniq 5 is verfijnd met herontworpen V-vormige details en aangepaste voor- en achterbumpers, wat resulteert in een lager en breder ogend profiel. De lengte van de auto is met 20 mm toegenomen tot 4.655 mm, terwijl een verlengde achterspoiler en nieuwe aerodynamische wielen zorgen voor een nog dynamischer uiterlijk en verbeterde aerodynamische prestaties.