Xiaomi Electric Scooter 4 Go

Xiaomi Electric Scooter 4 Go

19 oktober 2023

Xiaomi, de prominente Chinese techreus, heeft zich stevig gevestigd in de groeiende e-mobiliteitsindustrie en biedt een gevarieerd assortiment aan persoonlijke mobiliteitsapparaten die tegemoetkomen aan de wensen van stadsbewoners. Van elektrische fietsen tot scooters en zelfs onconventionele elektrische karts en monowheels, Xiaomi heeft een veelzijdige portfolio van voertuigen gecreëerd die entertainment combineren met praktisch gebruik.

Als toevoeging aan hun uitgebreide assortiment heeft Xiaomi de Electric Scooter 4 Go onthuld op de Europese markt. Deze nieuwe toevoeging volgt in de voetsporen van zijn krachtigere broers en zussen, namelijk de 4 Pro, 4 Ultra en 4 Lite. Wat de 4 Go onderscheidt, is zijn eenvoud en toegankelijkheid. Het is een no-nonsense e-scooter die niet inlevert op connectiviteit. Laten we ingaan op de prestaties.

De Xiaomi 4 Go wordt aangedreven door een voorwielgemonteerde elektrische motor met een nominale output van 250 watt, met een piekvermogen van 450 watt. Deze dynamische configuratie verleent de scooter een topsnelheid van 20 kilometer per uur. Het behoudt de drie rijmodi die te vinden zijn in zijn premium tegenhangers: voetganger, standaard en sport. Qua batterij beschikt de 4 Go over een compacter batterijpakket van 165 wattuur (7,6 ampère-uur), wat bijdraagt aan het lagere gewicht. Ondanks de kleinere batterijgrootte beweert Xiaomi een indrukwekkende actieradius van 18 kilometer op één enkele lading. Ter vergelijking, de meer geavanceerde Xiaomi 4s biedt een bereik van 20 kilometer. Desalniettemin is de 4 Go opmerkelijk licht, met een gewicht van slechts 13,7 kilogram en hij kan handig worden opgevouwen om in de kofferbak van een compacte hatchback te passen.

Hoewel het juist is om de Xiaomi 4 Go te beschrijven als een uitgeklede versie van zijn technologiegerichte tegenhangers, heeft Xiaomi niet bezuinigd op de integratie van opmerkelijke technologie. Het beschikt over Bluetooth-connectiviteit en is compatibel met de Mi Home mobiele applicatie.

De prijsstelling voor de Xiaomi 4 Go varieert aanzienlijk, afhankelijk van uw locatie, zoals gebruikelijk is bij de meeste consumentenelektronica. Aanvankelijk gelanceerd op de Europese markt, kunt u verleidelijke aanbiedingen vinden, beginnend vanaf 299 euro (ongeveer $330 USD), met variaties afhankelijk van uw keuze van leverancier.

Xiaomi blijft de persoonlijke mobiliteitsmarkt boeien met zijn innovatieve en diverse aanbod, en zorgt ervoor dat stadsbewoners een scala aan opties hebben om uit te kiezen. Terwijl dit segment van de industrie blijft evolueren, blijft Xiaomi's toewijding aan praktische, leuke en technologisch bekwame oplossingen duidelijk zichtbaar.