Dacia's Nieuwe Spring: Betaalbare EV met Verbeterd Design en Functionaliteit

Dacia's Nieuwe Spring: Betaalbare EV met Verbeterd Design en Functionaliteit

22 februari 2024

Dacia's Nieuwe Spring: Betaalbare EV met Verbeterd Design en Functionaliteit

Dacia, onderdeel van de Renault Group, heeft een reputatie opgebouwd als producent van betaalbare auto's met eenvoudig maar functioneel design. Hun nieuwste aanwinst, de Spring, vertegenwoordigt een stap voorwaarts in elektrische mobiliteit zonder het prijskaartje te verhogen. Gelanceerd in 2021 als de goedkoopste EV op de Europese markt, blijft de verwachte opvolger tegen de zomer van 2024 trouw aan dit streven.

Met een lengte van 3,7 meter behoudt de Spring zijn compacte en wendbare karakter, terwijl de hoge bodemvrijheid hem geschikt maakt voor verschillende wegcondities. Hoewel het ontwerp sterk lijkt op zijn voorganger, zijn bijna alle carrosseriepanelen vernieuwd, met opvallende details zoals lichtblokken en beschermingen die een stoerdere en modernere uitstraling geven.

Binnenin is het interieur aanzienlijk verbeterd, met een merkbare stijging in afwerkingskwaliteit. De topversie, Extreme, beschikt nu over een centraal geplaatst infotainmentscherm van 10 inch. De veiligheidsuitrusting is uitgebreid en wat betreft aandrijving blijven de bekende motoren van 45 en 65 pk beschikbaar. De batterijcapaciteit blijft onveranderd op 26,8 kWh, wat een bereik van ongeveer 220 kilometer oplevert.

De Spring belichaamt Dacia's toewijding om innovatieve oplossingen toegankelijk te maken voor een breed publiek, terwijl het merk blijft vasthouden aan zijn kernwaarden van betaalbaarheid en functionaliteit.