Ineos Fusilier: Een bekend gelaat

Ineos Fusilier: Een bekend gelaat

26 februari 2024

Ineos Fusilier: Een bekend gelaat

Met slechts een blik is de Ineos Fusilier gemakkelijk te identificeren als een verwant van de Mercedes-Benz G-Klasse. Deze gelijkenis is geen toeval, aangezien beide voertuigen worden vervaardigd door Magna Steyr in Graz. Het zou bijna suggereren dat de Oostenrijkse fabrikanten stiekem de blauwdrukken van de G hebben doorgespeeld aan Ineos…

Een Eigen Identiteit

De Fusilier, zij het elektrisch aangedreven of met een optionele range-extender, staat echter op eigen benen. Hij is iets bescheidener in omvang vergeleken met de indrukwekkende Grenadier (en de G-Klasse). Het voertuig rust op een geheel nieuw platform, waarbij de batterij van Samsung een geïntegreerd onderdeel van de structuur vormt. Deze constructie is opgetrokken uit hoogwaardig staal, terwijl voor de deuren, motorkap en achterklep aluminium is gekozen.

Elektrische Innovatie

Hoewel de elektrische aandrijving van de Ineos Fusilier al bekend was, verrast de Britse onderneming vandaag door aan te kondigen dat er ook een variant met een range-extender beschikbaar zal zijn. Hierbij neemt een kleine benzinemotor de rol van generator op zich. Dit concept, eerder gezien bij modellen als de BMW i3 REX en de Mazda MX-30 R-EV, wordt dus geïmplementeerd vanuit een onverwachte hoek.

Toekomstige Onthullingen en Prijsstelling

De exacte specificaties worden later dit jaar vrijgegeven. Prijzen blijven tot 2026 een mysterie, wanneer de productie daadwerkelijk van start gaat. Ineos lijkt in deze aankondiging een vroege start te maken.